Varje år listar QX Sveriges 10 sexigaste killar. Efter att mail rasat in Qx-läsare runt om i Sverige med tips på sexiga killar har en hemlig jury bestående av ett gäng gaykillar gått igenom mailen och även kommit med egna förslag. Sedan har de satt ihop en lista på 10 killar. I år toppas den av relativt okände Shahab Salehi.

1. (ny) Shahab Salehi
(Fotograf, skådespelare m.m)

Hej Shahab och grattis, du har blivit utvald till Sveriges sexigaste kille av en enig bögjury.
– Va!? (skrattar) Är det sant? Coolt!
Nej, så här lyder motiveringen:
”Den som sett filmen Leo vet varför Shahab Salehi flyger upp som en nyårsraket på listan över Sveriges sexigaste killar. När vi klev in i biosalongen hade vi ingen aning om vem han var, när vi gick därifrån visste vi att vi aldrig skulle glömma honom. Hans ögon. Hans kropp. Hans röst. Även om Leo är en brutal och våldsam film, är det vänskapsbanden mellan killarna och tårarna i filmen vi minns bäst. Och Shahab så klart. Hans persiska ursprung gör honom spännande och vi drunknar i hans mörka ögon. Shahab påminner om den stökiga killen på skolan som vi var hemligt förälskade i – och han känns lite farlig. Men när han ler så smälter vi. Och vi tror att ett förhållande med Shahab skulle vara romantiskt, spännande och otroligt passionerat”.
– Oj… jag blir helt generad (skrattar).
Kom den här utmärkelsen oväntat?
– Skämtar du? Jag har aldrig legat på någon sexiga-lista förut.
Hur känns det att bli utsedd till sexigast i Sverige?
– Eh, haha, lite obekvämt faktiskt…
För att är det är killar som valt ut dig?
– Nej, nej, det bryr jag mig inte om. Det spelar ingen roll om det är tjejer eller killar. Jag är bara inte så mycket för att stå i rampljuset. Jag blir skitstressad av plåtningar och intervjuer.
Tycker du själv att du är snygg?
– Men shit vilken jobbig fråga (skrattar), nej jag tänker inte så. Men jag klagar inte på mitt utseende. Jag är rätt nöjd. Men jag är inte fåfäng.
Händer det att killar stöter på dig?
– Ja, det har hänt. Men det är coolt. Raggar man på rätt sätt spelar det ingen roll om det är en kille eller en tjej. Jag säger bara att jag är upptagen.
Har du många gayvänner?
– Asså, jag tänker inte så. Jag funderar inte på om någon är gay eller straight. Det kommer ju fram senare. Men visst har jag kompisar som är gay.
Vilken är den första person du kommer att berätta det här för?
– Jag bor ju med min storebror så han lär jag berätta för. Han borde vara med på listan. Han är snyggare än jag Sen lär jag väl berätta det för min tjej.
Så du har flickvän…?
– Ja, vi träffades under inspelningen av Leo.
Leo var din första film, blir det fler?
– Det vet jag inte. Jag ställde ju upp eftersom det var min kompis Josef som gjorde den. Men jag går inte runt och har några skådespelardrömmar. Jag har så mycket annat att göra.
Som?
– Jag jobbar med ungdomar på Ungdomens hus i Älvsjö. Det är lite som Lava. Sen jobbar jag som fotograf och så målar jag en del.
Var går du ut om du ska ta en öl någonstans?
– Jag går nästan aldrig ut nu för tiden. Men det kanske händer att man tar ett par öl på något hak på Söder. Jag har också varit på Debaser en del, men det var ett tag sedan. Jag är mest hemma. Och spelar TV-spel eller något.
Vilket TV-spel är favoriten just nu?
– Call of Duty 4. Jag spelar online med mina vänner.
Ok, Shahab, nu är intervjun klar. Det var väl inte så farligt?
– Nej (skrattar), men du är ju så trevlig. Men asså, är det sant att jag är etta på listan…?

2. (ny) Zlatan Ibrahimovic
(fotbollsspelare)

We love you, wir liebe dich. Någon som missade bilderna från stranden i somras? Sexiga tatueringar, låga badshorts och ett skönt smajl. Zlatan den store är sex! Sedan han blev pappa har Zlatan visat upp nya sidor – han kan vara både hård och mjuk. Och visst är det hur coolt som helst att han inte dricker alkohol och att hans tjej är typ 12 år äldre?

3. (ny) Björn Gustafsson
(komiker)

Helt plötsligt var Björn kändast i Sverige. Kombinationen bratpage, slitna jeans och löjligt mycket självförtroende känns het. Blygheten privat blir ett vapen på scen där den lätt bortkomna utstrålningen får oss att smälta. Vi vill att Björn läser en dikt för just oss och sen vill vi sväva i ett rep med honom till tonerna av My heart will go on och aldrig komma ner på jorden igen.

4. (ny) Per Morberg
(skådespelare, TV- kock)

Mat-Tina eller Mat-Per, valet är enkelt. Vi tyckte han var sexig redan i Rederiet. En arrogant man som kan göra oss generade, och när han strippade på Guldbaggegalan gav vi blanka fasen i Roy Andersson för en stund. Det är också skönt att det inte är några korslagda sparrisar och annat fjolleriande med maten. Rejäla köttstycken skall det va! Pax för att få vara lammkött!

5. (ny) Jonas Bane
(skådespelare)

Han spelar bög så bra i Andra Avenyn att han fick pris på Gaygalan, tyvärr var han tvungen att berätta tre gånger under tacktalet att han inte är bög. Jonas, tala är silver och tiga kanske hade gett förstaplatsen på listan..? På youtube hittar du scenerna med motspelaren Simon Gavik du inte vill missa. Gulligt och hett utan att bli krystat.

6. (ny) Robin Paulsson (programledare)
Det är något sexigt med ”vanliga” killar som Robin. Han är charmig, rolig och småsnygg. Han är lite som bästa tjejkompisens lillebror som först bara var jobbig och irriterande, men som växte upp till en ung snygg kille som man skrattade väldigt mycket med. Dessutom är det jäkligt sexigt med killar som bara har en manlig kroppsbyggnad. Allt är liksom….stort på nåt sätt!

7. (1) Måns Zelmerlöw
(artist)

Fjolårets etta har dalat något efter att nyhetens behag lagt sig men att han skulle lämna listan helt finns inte på kartan. Hela Sveriges Mums Mums är nybliven singel och snart lika folkkär som Lill-Babs och vore han inte straight skulle han vara gay som han uttryckte det på Gaygalan där han mottog två priser framröstade av homosverige. Att vi gillar Måns står helt klart!

8. (ny) Tobias Karlsson (dansare)
Let’s dance-Tobias bara växer och växer i våra ögon och snart är han mer känd än många av ”kändisdeltagarna”. Vi vill att Tobias ska bjuda upp oss, i en närgången vals. Med sitt charmiga leende, med sin gudabenådade kropp, sin utstrålning och ödmjuka stil faller vi pladask likt en dansande Malou von Sivers – men vi hoppas att Tobias hinner fånga upp oss med sina vältränade armar.

9. (ny) Niklas Vestberg
(hallåa på TV4)

Men hallå, kan inte niklas få ett eget program, nu är han med en stund här och en stund där mellan programmen. Som en ung Rikard Sjöberg ler han mot oss i rutan och vi önskar chans på honom varje gång. Dessutom är han högaktuell som ena halvan av gruppen Man Meadow i den polska melodifestivalen med låten Viva la musica. Viva Niklas säger vi.

10. (ny) Kristian Lexell (polis och MMA-fighter)
Han är polis och fighter – dessutom har han jobbat med hatbrott mot homosexuella. Kan det bli sexigare. Med en kropp att dö för (eller en bieffekt av hård träning som han själv kallar det) och en insida som får oss att tro på människans goda avsikter. Kristian är som en trygg beskyddare som räddar oss från allt det onda i världen. Drömmer vi i alla fall.

Fjolårets vinnare var Måns Zelmerlöw.

Publicerad: 2008-02-29 06:00:00