– För att vi som gör Salong giraff insåg att vi inte får plats med publiken längre på Orionteatern! Sedan flera månader har vi haft huttrande människor på gatan utanför, som en rysk brödkö, men vi hoppas att en dubbelt så stor salong på 600 platser ska räcka. Som det ser ut nu är det bara ett fåtal biljetter kvar tills på fredag så vi får väl fan ta och hyra globen i höst!

Vad kommer att vara annorlunda?
– Jag är en månad äldre sen sist, och är man rökare kan man spara in 49 spänn genom att andas in luften på Hornsgatan utanför Folkoperan som hör till den smutsigaste i Europa, bara det! I tider när guldpriset är rekordhögt kanske en och annan ur publiken inser vilken inkomstkälla som finns målat på väggarna… medtag egen fällkniv.

Vad kommer vara sig likt?
– Jag är mig alltid lik i alla fall, husbandet likaså, dom fantastiska Sthlm Hamsters. Eftersom priset på roliga one-liners har gått upp på blocket.se så får publiken vara så vänlig och hålla till godo med mina favoritämnen som rör waldorf-uppväxt, barnvagnar, folkdans, nycirkus-knäppgökar, djur och jobbiga människor i största allmänhet. Det nya inslaget ”fjäska-kulturbidrag-från-den-nya-regeringen” kommer jag också att behålla.

Vilka kommer bli kvällens höjdpunkter?
– Vi avslöjar aldrig vilka som uppträder, men när dörrarna reglas utifrån kan man se fram emot ett fantastiskt artistuppbåd i vanlig ordning. En höjdpunkt enligt mig är nog skandinaviens främsta parakrobater som kommer, eller hunddressyren med slavar…

Är det ok att gå, bara för att få se dig?
– Det är inte bara ok, det är ett av kraven för att få köpa sin biljett till Salong Giraff. Jag menar, vad är väl underbara artister, husband, extra-öppet på Folkoperans bar till klockan två, bladguld och överraskningar – mot en insnörd latexförpackad bög i platådojjor som utsetts till ”Sveriges elakaste konferencier” av Nöjesguiden???

Är du elak då?
– Nej då , jag är som alla andra, helt normal. När jag går av scenen längtar jag bara tillbaka till min vattenkammade rågblonda midjelånga peruk, min ljusblåa Canada Goose-jacka och mina raska skogspromenader.

Salong giraff, Folkoperan. 21.00. Sista fredagen varje månad. Medlemsskap krävs och löses i foajén på Folkoperan. Biljetter: Ticnet eller Folkoperan

Publicerad: 2008-02-29 17:00:00