Melodifestivalen 2008

Äntligen slapp favoriterna pinna hem med svansen mellan benen. Förhandsfavvisarna Linda Bengtzing och Charlotte Perrelli fick Globenbiljetterna och visst är det nu ett väldigt bra startfält i Globen?

Kvällens två finalister gjorde nämligen Globen sååå mycket skojigare, lyckligare och schlagrigare. När Linda Bengtzing klev upp på scenen en andra gång och fullkomligt strålade i sin megaschlager Hur svårt kan det va? var det nog många med mig som jublade framför teven. Fan vad Linda har växt som artist sedan hon snubblade till final med Alla Flickor.

Och visst var det så att det mest glänsande numret under kvällen skulle avsluta finalfesten? Japp. Charlottes Hero gick raka vägen till final och kommer där att bli det största hotet mot Sanna och BWO. Kors i taket vad Hovmantorpstösen levererade i kväll! En underbar uppvisning av artisteri efter gångbandshaverier och för mycket kyla på repetitionerna. Nu var det ju klockrent fem-QX-schlager i tre minuter. Kalas.

Trots Linda och Charlottes underbara segrar så måste vi nämna bidrag nummer sex från deltävling nummer fyra: Sibels That´s where I´ll go. Fasiken vad hon strålade i kväll! Hennes maffiga ballad kommer att äta upp E-type & The Poodles trista hårdrockshopkok och bara spotta ut den som en äcklig hårboll. Klart det blir Globen via Kiruna för årets näst bästa ballad!

Nordmans avancemang? Nja, häxbränning är tydligen fortfarande ett festligt evenemang ute i stugorna.
Och det är ju underbart att duon får ta sig an Androla. Vilken fajt. Heaven or Hell? Wailkalas mot häxbränning? Rakat mot hårfagert? Underbar duell.

Femma blev begåvade Calaisa med sin fina countryballad vilket visade att det lönar sig att skicka in kvalitetsmusik till Melodifestivalen. Underbart att en sån ”liten” men samtidigt underbar låt kan ta sig nånstans. Calaisa har i kväll garanterat utökat sin publik.

Sexa blev Fronda. Kul för Västeråsaren som inte kan le (men är förbannat het). Och sjua blev Daniel Mitsogiannis som gjorde kanonbra ifrån sig. Och där kan vi väl enas om att finaldamerna tog alla de röster som han kunde ha fått?
Niklas Strömstedt blev åtta och ingen är väl det minsta förvånad? Tråkig låt med namnkunnig artist ger sällan utdelning i dom här sammanhangen. Och Strömstedts låt var ett sömnpiller.

Bortsett från bidragen så måste vi nämna Kristian Luuks underbara dansnummer med Anna Nuk. Melodifestivalsmagi, som inte hade det minsta med schlager att göra.

Så. Nu blir det fest i Karlskrona och i natt ska vi blicka lite framåt. ”Andra Chansen” i Kiruna. Just nu känns det väldigt Sibel och ja….vem?
Ses nästa vecka!

Publicerad: 2008-03-01 22:44:16