Nina Ramsby har uppmärksammats för musikprojekten Salt, Grand Tone Music och Baxter. På onsdag har du chansen att uppleva en av de få spelningarna Nina Ramsby gör i år tillsammans med vännen och mångårige kollegan Martin Hederos. På QX.se blev vi förstås nyfikna, så vi ringde upp.

Vad kommer hända på Kulturhuset på onsdag?
– Det är en sista spelning i Stockholm som vi gör. Det blir lite från skivorna Visorna, Jazzen och så från Cornelis-albumet. Med oss har vi också saxofonisten Jonas Kullhammar för att få den rätta jazzkänslan.

Du och Martin Hedros har verkat tillsammans i många olika projekt, bland annat med era uppmärksammade jazz- och visalbum. Hur kommer det sig?
– Det är nog för att vi är väldigt bra vänner. Vi fnissar, pratar allvar och äter. Det är kanske bara en tredjedel av tiden som går åt till att spela.

Men senare ska du spela med Stefan Sundström också, vad blir det för stuk då?
– Då varvar Stefan och jag varannan låt och sen kör vi en del tillsammans, men då blir det lite mer visa, men jag kör dom låtarna som finns med på visorna och jazzen fast i mitt eget stuk på gitarr.

Vad är på gång härnäst?
– Jag håller på och jobbar med Ludvig Berghe trio, jag ska spela med dom i höst och i maj spelar vi in en skiva som släpps inför höstens turné. Sedan ska jag producera Stefan Sundströms skiva plus The World… Det är ett projekt jag gör med en kille från Nashville, Brent Hunter. Dessutom så håller jag på med Baxters tredje skiva också, det gäller bara att få klart den.

Oj, det låter som du plockar det bästa från ett musikaliskt smörgåsbord.
– Jag tar för mig. Det är sunt med hybris, haha!

05 mar 2008 19:00
Nina & Martin – Kulturhuset – Hörsalen -Stockholm

08 mar 2008 20:00
Nina & Martin – Stadsbiblioteket Mariehamn – Åland

09 mar 2008 20:00
Nina & Martin – Hagakyrkan Göteborg

10 mar 2008 19:00
Nina & Martin – Sveateatern kl 19.00 Sundsvall

12 apr 2008 20:00
Nina & Stefan Sundström lirar tillsammans – Diselverkstan Nacka – Stockholm

Nina Ramsby-klubb på Qruiser

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=89501

Publicerad: 2008-03-04 15:00:00