8 mars 2008

– Jag ska vara med FI och Ordfront på kägelbanan på Södra Teatern. Vi kommer att ha paneldiskussioner om feminism och lite annat, sedan blir det teater och underhållning och vaginamonologer på kvällen… Det är jag, Mian Lodalen, Sandra Dahlen och Gudrun Schyman… och lite annat folk också naturligtvis. Det börjar klockan 14 och sedan går det över i fest på Slick så småningom, så det pågår hela natten kan man säga.

Behövs kvinnodagen fortfarande?
– Ja det tycker jag. När kvinnor inte har samma rättigheter som män globalt sett så behövs kvinnodagen. Det behövs en påminnelse om att också kvinnor är människor, det är tråkigt att det är så men det är faktiskt så.

Vad rekommenderar du oss andra att göra den 8:e mars?
– Jag tycker att man ska gå på Kägelbanan och lyssna på oss förstås, det finns också en Bangfest man kan gå på, men framför allt är det viktigt att folk går med i demonstrationer. Då samlas ju alla feministiska och kvinnoaktivistiska grupper och personer, alla är välkomna. Dessutom är det så att kvinnodagen har mycket allmängenustematik. Förutom de här mer kvinnorelaterade frågorna så är det mycket genustematik med hbt och antirasism, så även bredare frågor kring kön och annat hör hemma på kvinnodagen.

Och inte bara tjejer får komma…
– Tjejer, killar, de som inte betraktar sig som vare sig killar eller tjejer, alla som tycker att man måste jobba med könspolitiken. Man kan inte säga vem som får och inte får, utan alla som känner för frågorna är välkomna. Ju fler desto bättre!

Tiina Rosenberg-klubb å Qruiser

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=70053

Publicerad: 2008-03-04 22:19:06