8 mars 2008

– Miljöpartiet kommer att ha en kampanjdag på ett 15-tal platser för att ändra i våldtäktslagstiftningen så att det blir ett samtyckeskrav. Det ska jag vara med på på dagen. På kvällen ska jag gå på klubb Slick, det känns som ett självklart sätt att avsluta den dagen! Sen är det årsmötestider också, så det kommer också att vara på agendan.

Behövs det en kvinnodag?
– Jag tror att det tyvärr fortfarande behövs, för att få med även dem som fortfarande ser feminism som en kvinnofråga. På det sättet får man en dag då även ointresserade politiker tvingas att prata om de här frågorna.

Vad rekommenderar du andra att göra?
– Om man ska rekommendera killar att göra något, så kan jag rekommendera att gå i kjol för en dag.

Varför då?
– Det är ett bra sätt att känna hur man själv är styrd av könsnormer och hur obekvämt det kan kännas att klä sig i könsbestämda kläder. Det kan vara väldigt upplysande och är något jag kan utmana feministorienterade killar att göra, som en utmaning till sig själva. Annars tycker jag att det är en bra dag för att ta på sig sina feministiska glasögon. Jag som ska på årsmöte kommer till exempel att hålla extra koll på talarstolen och hur kön representeras där, andra kan göra en feministisk granskning av det de själva gör den dagen. Ändra perspektiv, snarare än att kanske göra något speciellt.

Miljöpartiets block på Tema Regnbågspolitik

http://www.qruiser.com/theme/regnbagsval/?block=7

Publicerad: 2008-03-06 20:00:00