Välkomna till Sverige!
– Tack! Vi kom igår och har mest hunnit se Katja (som arrangerar Combustion, min anm.) och några hus i Gamla Stan. Men vi ser fram emot spelningen, vår första i Europa!

Hur kommer det sig att ni har valt Malmö för er Europapremiär?
– För att det var Combustion som kontaktade oss, de är duktiga på att boka artister helt enkelt (skratt). Sedan tyckte vi också att det var extra roligt att det var i Sverige, för vi har fått väldigt mycket respons därifrån. Massor av dem som skriver på Facebook och kontaktar oss på andra sätt har varit från Sverige.
– Och Australien.
– Ja och Australien, massor av folk från Australien och Sverige. Så när Combustion kontaktade oss kändes det som att det var meningen.

Vad har ni hunnit bilda er för uppfattning om Sverige?
– Allt är så effektivt, ni är ett smart folk! I USA får man inte ens veta hur många minuter man ska vänta på tunnelbanan, man får stå och undra tills det kommer ett tåg.
– Och bagageutlämningen på Arlanda var en ny upplevelse. Skyltar som informerar om vilket bagage som finns var, och när det lastas på… Fantatiskt.

Vad förväntar ni er av de svenska flatorna?
– We expect them to go wild! (skratt)
– Vi hoppas att de kommer att ha kul och att de blir inspirerade. Det är det viktigaste för oss, att vi kan ge folk den känslan och att de är glada och upprymda när de går därifrån. Vi hoppas att de kommer att gilla oss, själva älskar vi redan Sverige och vill absolut komma tillbaka!

God-Dess and She kommer, förutom att spela i Malmö, att sälja sin nya CD ”Stand Up”. Befinner man sig inte på plats, finns den också för försäljning på queerbokhandeln Hallongrottan och skivaffären Pet Sounds i Stockholm.

God-des and She-klubb på Qruiser

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=96475

Publicerad: 2008-03-07 15:38:19