Aidskonferensen invigs i dag

Förra veckan rapporterade New York Times om att antalet nya hivfall bland bögar i San Francisco har fördubblats de senaste åren. Nu visar en canadensisk undersökning på samma trend.

I metropolerna Toronto och Ottawa sjönk antalet nya hivfall under hela perioden 1992 – 1996. Men efter det har fler och fler av dem som testat sig varit hivpositiva. En av orsakerna tror man är att folk är optimistiska vad gäller bromsmediciner och ett eventuellt framtida vaccin. En annan kan vara att bögar börjar strunta i kondomen.

– De har praktiserat säkrare sex i tio år nu, och någon gång då och då gör de antingen ett felsteg eller har en fast partner, säger forskningschefen Liviana Calzavara till gfn.com.

Undersökningen kommer att presenteras på den 13:e internationella aidskonferensen i Durban, Sydafrika, ett land där varannan 15-åring dör i aids. Konferensen invigs i dag och kommer också att handla om hivprevention, hur det är att leva med hiv och förstås de senaste forskningsrönen i jakten på ett vaccin.

http://www.gfn.com

Källa: gfn.com

Publicerad: 2000-07-09 00:00:00