Nu är vi igång

För utveckling det är just vad QX.se handlar om. Vi har med hjälp av Micke Moggia, som tidigare byggt upp rfsl.se och Jörgen Isaksson som är professionell web-utvecklare, byggt upp en tekniskt avancerad hemsida. En teknik som gör att du kan påverka innehållet i din version av QX.se. Genom att bli medlem i QX Family och fylla i din ålder, ditt kön, din sexuella läggning och dina intressen så presenteras det redaktionella innehållet, guiden och annonsurvalet efter just dig. Med detta som grund kommer vi nu under sommaren och hösten utveckla QX.se och lägga till allt fler möjligheter och tjänster.

Registrera ditt medlemskap helt gratis och anonymt redan nu, så har du större chans att få just det smeknamn du önskar. Klicka på Family här ovanför!

Idag öppnar också vår nya chat. Det unika med QX chat är att den fungerar i realtid. Det går helt enkelt mycket snabbare än andra chattar. I QX chat finns nu i starten fyra rum: Queer Boys, Corky Girls (som också är kopplad till vår systersite corky.nu), Bi Queer och Kinky Queer.

De chattare du blir intresserade av markerar du bara och med ett musklick får ni upp ett eget fönster för er kontakt. Naturligtvis kan du ha flera privata snack igång – det är bara storleken på din dators fönster som begränsar antalet personer du privatchattar med.

Men vi stannar inte här: under sommar och höst kommer QX chatt utvecklas vidare, med ännu mer tjänster och möjligheter och som QX Family-medlem kommer du kunna använda dem fullt ut.

Nästa fredag öppnar vi vår kontaktjänst liksom Forum, med klotterplank och länksamlingar. Vår engelska guideversion släpps också innan Stockholm Pride. Och den 1 september öppnar vi QX Shop.

Vi har som inriktning på vårt arbete med QX.se att inte bara skapa en sajt med en bra chat eller kontaktförmedling, vi kommer dessutom se till att få en redaktionellt bred och kompetent sajt. Till vår hjälp har vi förutom tidningen QX redaktion redan nu ett tiotal frilansare, som arbetar inom sina bevakningsormåden. I det arbetet är det naturligtvis oerhört viktigt att du tipsar oss om aktiviteter och händelser vi bör bevaka, såväl för guidning som för journalistiskt arbete.

Vi tror inte på begränsningar, vare sig redaktionellt eller tekniskt. Vi vässar klorna för att skapa den bästa queersajten i Sverige, Skandinavien, Europa och varför inte världen!

Trots att vi redan nu är mäkta stolta över QX.se, så är detta en smyglansering och vi räknar med ett eller annat problem kommer att uppstå. Så håll kontakten med oss, ge dina synpunkter, tipsa oss och delta i att utveckla QX.se till något helt nytt på internet.

Publicerad: 2000-07-07 14:06:53