Juletid

Julkonserter med Hellmans Drengar i Göteborg och i Stockholm med Stockholms Gaykör och KvinnohusKören börjar bli en riktig tradition.
Det är fjärde året i rad som göteborgskören har julkonsert. I år slår man dessutom till med att släppa sin första singel-CD i samband med konserterna. De har spelat in Sverker Domars låt ”Massachusetts”.
Han beskriver den själv som ”Vemodig hemlängtan i juletid, men också ett varmt engagemang mot orättvisor i ett kallare samhällsklimat.”
– När jag skrev text och musik till ”Massachusetts” så hade jag både det amerikanska valet och min tidigare vistelse som high school-student i minne. Exempelvis republikanen George W Bush är en varm anhängare av dödsstraff och mycket hårdare tag mot kriminella, alltså ståndpunkter som skär i hjärtat på mig, säger Sverker Domar.
– Texten handlar om en småtjuv som åkt fast i delstaten Texas, där det är betydligt mindre liberalt än i hans hemstat, Massachusetts.

Hellmans Drengar, där Sverker Domar är medlem, har sina konserter fredag den 15 december klockan 19.30 och lördag den 16:e klockan 17.00. Bägge konserterna i Universitetets aula i Vasaparken.

På lördagen blir det traditionell julkonsert i Stockholm och St Paulskyrkan på Mariatorget. Stockholms Gaykör och KvinnohusKören framför såväl traditionella julvisor som mer ”annorlunda” inslag i jultraditionen.
Eftersom det alltid är mycket folk på julkonserten, så blir det i år två stycken. Klockan 15.00 och 19.00.

Publicerad: 2000-12-15 02:00:00