Extra

Musikalen La Cage Aux Folle har visats i Växjö sedan november. Och det har varit näst intill slutsålt på alla föreställningar.
Den 27-29 december blir det därför tre extra föreställningar på Konserthuset i Växjö.
I nya numret av tidningen QX intervjuas Lars-Åke Wilhelmsson av Anders Öhrman. Förutom musikalsuccé är Lars-Åke även nominerad till kategorin Årets Drag vid QX GayGala. I föreställningen La Cage Aux Folle gör han herr Albin/ZsaZsa.

Du gör succé i Växjö, berätta.
– Ja, det är bland det roligaste jag har gjort. Jag är helt överväldigad över allt beröm jag fått. Det är fantastiskt. När jag går ut på Storgatan i Växjö med hunden kommer medelålders och även lite äldre par fram och tackar för föreställningen och säger ”vi ska se dig på söndag igen”.
– Det har varit en sån kick för mig! Jag har träffat underbara människor, massor av nya förmågor som är helt oförstörda – men som jag nu förstört. (skrattar)
Hur stor är teatern i Växjö?
– De tar in över 800 personer och det har varit slutsålt hela tiden. Matinéerna haft lite mindre men annars har de 25 föreställningarna varit utsålda. Och stående ovantioner varje gång, så det här har verkligen varit ”min bästa tid…”
Och så gör ni extra föreställningar i mellandagarna?
– Ja, jag åker ner 27, 28 och 29 december och kör extraföreställninar, sedan är det dags för oss att åka till Kalmar i januari och uppträda.
– Att göra Zsa Zsa är helt fantastiskt. Att se gubbar sitta och gråta och bli så tagna av min roll är helt enormt, så jag tror jag ska bli en Norén-skådis, jag ska söka in till Dramaten…
– Det är kul att det är en homopjäs, det är så häftigt med en straight publik som känner sympati för den här stackars fjollan som försöker hålla ihop familjen och som ställer upp för dom… Det var en recensent som skrev: ”hoppas att Växjö-publiken går hem och minns att två killar kan tycka om varandra och ha barn. Det går att vara en bra mamma med snopp”!
– Det tyckte jag var bra!
Och du avslutar väl varje föreställning med att kyssa din motspelare på scenen?
– Ja, du förstår vilket härligt jobb det är. Jag har ju aldrig haft nåt förhållande där jag har fått kyssas…
Va?
– Nej, jag har ju varit tillsammans med halvstraighta killar hela tiden som inte gillar att kyssa killar.
Är det sant?
– Ja, så för mig är kyssar sexigare och mer upphetsande än om jag skulle suga av nån under bordet. Det är hemskt men så är det när man väljer fel snubbar som inte är riktigt gay.

Hur kommer det sig att du aldrig fått ihop det med en ”riktig” bög då?
– De som jag gillar är ju upptagna, jag blir ju inte intresserad av de som är som Babsan… jag vill ha vanliga grabbar. Varför finns det ingen sån till mig? Jag hittar ingen sån – ingen vill ha mig.
– Och jag kan förstå det, för de tänker väl ”den där jävla transan med peruker och smink”. Man får vara rädd om de vänner man har istället, sen har man väl en del sexuella förbindelser. Jag har ju en kille som jag träffar regelbundet. Men han lever ju också ”straight”…

Läs hela intervjun i nya numret av QX

http://www.qx.se/info/qx.php

Källa: Här finns QX

Publicerad: 2000-12-25 18:00:00