Transliv

I de föregående krönikorna har jag berättat om hur man som transvestit kan gå ut ensam utan att bli upptäckt. Det är i och för sig kul att lura hela världen men ibland kan det också vara roligt att möta omvärlden som transa.

Det gjorde vi, några stycken i veckan när vi var ute och åt julbord på en större restaurang. Vi och ca 150 personer trängdes runt julbordsbuffén. I sådana lägen är det ofrånkomligt att de andra gästerna ser att vi är transvestiter.

Numera väcker inte detta någon uppståndelse utan vi blir behandlade som vanliga människor. Någon kommentar främst från kvinnor ”Åh vad ni är fina” brukar man få höra och det har man ju ingenting emot.

Naturligtvis undviker man i sådana sammanhang utmanade klädsel. Det är ju en offentlig inrättning och man vill ju inte såra eller kränka andra gäster på restaurangen. Den klänningen som jag har på bilden är kanske lite för fin. Den får vara tills vi har någon intern galafest. Jag hade i stället min nya plommonlila dräkt från La Redoute och en vit jumper. Dagen till ära hade jag ett halssmycke som är ganska iögonenfallande och jättestora örhängen. Det är ju alltid kul att smycka sig med bijouteri som man som man inte kan drömma om att få använda.

Det har hänt mycket sedan jag började gå ut för ca 10 år sedan. Det ät helt OK att gå ut som trans. När man gått ett tag och den första nervositeten lagt sig känner man en behaglig avspänd känsla.

Jag chattade med en som är på väg ut och vi enades om att hon skulle ta den första promenaden i en annan stad än i den hon bor för att eliminera risken att möta någon hon känner.

Jag vill därmed tacka för i år och önska alla en god fortsättning på ett nytt transår. Kom ut du också och träffa andra och visa omvärlden att vi finns till.

Publicerad: 2001-01-04 16:54:59