Transliv

Jag har sedan jag började skriva mina krönikor här på QX fått en hel del mail från transor som börjat sin kom-ut-process. Det finns stora likheter mellan de homosexuellas ängslan för att gå ut och transornas. Det är en tabuvall som ska överskridas och det fordrar en hel del mod.

Det har hänt mycket under de senaste tio åren när det gäller de homosexuella. Nu får vi transor följa efter. Genom att HBT (homosexuella, bisexuella och transpersoner) blivit allt mer vedertaget som ett samlingsbegrepp så kommer troligen även vi transor på sikt att omfattas av diskrimineringslagar m.m.. I och med det kommer även transor att i högre grad accepteras i samhället.

Vi som bor i storstäder har en stor fördel av den anonymitet som råder där. Även om man utan problem kan röra sig ute i stadslivet vill man inte bli igenkänd av någon man känner. Det är ännu få som gått ut offentligt med sin transvestism. De som gått ut i media är i regel transsexuella dvs de har eller har för avsikt att byta kön.

Det är en underbar känsla att få vara kvinna även om det bara är för ett par timmar i sällskap med andra transvestiter. Så du som ännu väntar i garderoben. Fundera på att ta steget ut. Skriv till mig även du om du har frågor inför som någon sa ”bestigningen av Mount Everest”. Man är inte en komplett kvinna första gången men i skydd av skymningen kan man pröva och finna att det inte alls blir den uppståndelse som man fruktat i sin ensamhet i garderoben.

Publicerad: 2001-01-10 14:45:08