Film

1998 avled den 59-åriga Dusty Springfield av bröstcancer. Hennes mångfacetterade liv kommer att getstaltas av allas vår Madonna, som tidigare sjungit sig igenom Evita Peróns liv på biodukarna.

Filmen kommer produceras av Madonnas nya make, Guy Richie och vi kommer att få följa Dustys skandalomsusade liv som innehöll ett omdebatterat lesbiskt sexliv där hon blev misshandlad av sin partner så allvarligt att hon var tvungen att plastikopereras pga av de allvarliga skadorna som uppstod. Dusty hade jobbiga problem och var svårt beroende av både droger och alkohol. Trots att hon tjänade miljoner så blev hon alltid lurad av sina managers och anhöriga och var konstant pank.

Dusty Springfields låtar är fortfarande högaktuella och omremixas ständigt.
Hittar som: ”I Only Wanna Be With You”, ”You Don’t Have To Say You Love Me” och ”Son Of A Preacher Man” känner varenda människa som satt sin fot på ett homohak världen över till….
1990 lyckades pojkarna i Pet Shop Boys få med henne att sjunga i deras ”What Have I Done To Deserve This?” som blev en megahit.

Även om Dusty var en världsberömd artist så är det få som känner till det turbulenta och olyckliga liv hon levde. Till råga på allt elände skulle Dusty just få mottaga utmärkelsen ”The Order of the British Empire”, den Brittiska imperieorden av Hennes Majestät, Drottningen av England…men cancern hann före..
Filmen kommer att visas på amerikansk TV redan i slutet på året.

Publicerad: 2001-01-18 22:00:00