Internet

QX.se har sedan nystarten i somras byggts ut successivt och nu lanserar vi den nya tjänsten Qruiser.
– Det är en blandning mellan ICQ och Hotmail, berättar Micke Moggia från Existens AB som byggt tjänsten.
Qruiser öppnas upp i ett eget pop up-fönster när man loggar in på QX.se. På Qruiser kan du söka bland alla QX Family-medlemmar och enkelt skicka meddelanden, bilder, filer av olika slag och länkar.
– Det smartaste är att man inte blir låst när man skickar meddelanden mellan varandra, förklarar Moggia. När du väl loggat in, kan du samtidigt surfa runt på andra sajter, eller göra annat på QX.se.

På Qruiser ser man alla inloggade, vilket humör de är på och vad de är ute efter. De som har kontaktsida kan man klicka på och få upp en miniversion med bild och kort info. Vill man se hela kontaktsidan räcker det med ett klick för att komma dit. Detsamma gäller chatt-tjänsten.

Qruiser har fördelen att meddelanden skickas och kan läsas utan att en hel sida behöver uppdateras, det gör den snabb. Man kan bygga en egen adressbok av favoriter och spara meddelanden man fått eller skickat.

Om du redan är medlem i QX Family på nätet så kan du direkt se hur tjänsten fungerar genom att logga in. Du som ännu inte blivit medlem, klicka på länken Family här ovan, så fixar du medlemskap snabbt och enkelt.

Publicerad: 2001-01-19 19:00:00