Adoption

Igår skrev QX.se om regeringens beslut att återigen neka de två svenska män som i USA godkänns som gemensamma adoptanter, att erkännas även i Sverige.
– Regeringsbeslutet om att vägra godkänna två homosexuella mäns adoption av den dotter som de enligt amerikanska myndigheter är adoptivföräldrar till sedan tre år tillbaka, är dubbelmoral på högsta nivå. När de flyttat till Sverige väljer regeringen att slå sönder deras familj av byråkratiska skäl. Detta är orimligt, säger riksdagsman Lars Lindblad (m).
Lindblad menar att regeringen hade möjlighet att godkänna adoptionen.
– Amerikanska myndigheter har funnit att männen var lämpliga föräldrar till flickan. Detta väljer regeringen att avslå med hänvisning till att de är homosexuella. Är detta regeringens sätt att bekänna färg i sin syn på homosexuella?, fortsätter han och avslutar
– Regeringen visar på en kall och byråkratisk syn på människor när den beslutar att flickans ene förälder inte skall godkännas. Barnets bästa är inte i fokus.
Till TT säger Hans Ytterberg, HomO, att man genom att inte ta upp frågan om barns bästa, utan endast diskutera det juridiskt formella, hamnar i strid med FNs Barnkonvention.
RFSLs ordförande Anders Selin är ännu hårdare i sin kritik och kallar beslutet skamligt och snudd på övergrepp”.

http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=805

Källa: Gårdagens artikel

Publicerad: 2001-01-26 12:21:20