TV

Vårens omgång av TV-såpan Baren har en RFSL-aktivist med i tävlingen.
Susann Larsdotter är en kristen socionom som är aktiv i vänsterpartiet. Hon är tvåbarnsmor och har 400 högskolepoäng. I presentationen får vi veta att hon är aktiv inom RFSL och är engagerad i ”queer-frågor”. Och att hon är utbildad som präst inom Evangeliska Fosterlandsstiftelsen (EFS). Men, påpekas det, hon har en liberal sexsyn!
Hon är omgift men svarar i alla fall på frågan om vilken typ av tjej/kille hon tänder på:
– En stark personlighet, en person som är analytisk och gillar att diskutera , ett personligt utseende ingen schabloniserad dussinmänniska. De får gärna säga vem de är genom sitt sätt att klä sig. Jag faller för kvinnliga män och manliga kvinnor. Självdistans och ödmjukhet är också viktigt.
Om skönhetsidealen får vi på Barens hemsida vet att hon vill kämpa emot skönhetsmyten.
– Jag ser det som en politisk handling att inte raka benen. Men det är klart när man har kort
kjol på sommaren så blir det ju att man gör det ändå. Jag är ju förstås också inne i skönhetsmyten, men jag kämpar emot det.Grabbar som hänger på Patricias söndagskvällar kommer kanske känna igen en annan deltagare. Rikard Vedin arbetar dels med att sälja tjejkläder i en modebutik och så extraknäcker han som bartender på just ”båtens” gaykvällar.
Men – sorry – han är inte gay, däremot har han en massa gayvänner.

Den här omgången startar med att ett damlag tävlar mot ett herrlag. Det lag som jobbar bäst får lön för sitt arbete. De hemska plus- och minusmötena kommer alterneras mellan lagen. Och herrlaget utser vem i damlaget som har immunitet, respektive tvärtom.
Programmet sänds vardagskvällar 19.30 med repris senare på kvällen. Programmet med Heta Stolen sänds lördagar 21.00 och så kan man se repriser på söndagar 11.00.

http://www.tv3.se

Publicerad: 2001-02-05 16:52:36