Transliv

RFSL har på senare år börjat inbegripa transpersoner i sin verksamhet och bedriver sexualpolitik genom att arbeta för att riksdag och regering skall ta upp frågor om diskriminering. Under några år att det lagts motioner i riksdagen angående i första hand transsexuellas rättigheter. Vid flera lokala RFSL-avdelningar finns det transvestiter som är verksamma. Sådana lokalföreningar är Halmstad, Umeå och Luleå. RFSLs tillställningar får anses som trygga även om det inte är säkert att alla homosexuella tar emot heterosexuella transvestiter med öppna armar. Det är dock från RFSL som det vidaste och mest aktiva arbetet kommer i framtiden.

Det finns även en förening för heterosexuella transvestiter som ger ut en tidning till medlemmarna 4 gånger per år. Denna förening har lokala s.k. vänföreningar i olika delar av landet. Det finns sådan i Skåne, Västsverige, Örebrotrakten, Östergötland, Stockholm, Gävle-Sundsvall, Umeå och Piteå. De brukar anordna träffar. På grund av sekretesskravet lämnar jag inte adresser till dessa föreningar här.

www.transa.nu är en site där man kan chatta. Om man blir antagen till det s.k. damrummet får man tillgång till en matrikel med e-postadresser till ca 200 transvestiter runt om i landet. Denna site är inte till för kontaktsökning för sexuella kontakter. Då får man gå in på QX.se eller Sylvester där man kan hitta transvänner.

Fortfarande är det inte helt riskfritt att gå ut som transa. Undersökningar visar att transpersoner löper ungefär samma risk som homosexuella när det gäller våld. Därför anordnas ännu så länge inte några öppna tillställningar för transvestiter.

Kinks and Queens på Kungsholmsgatan i Stockholm har öppet varje lördag för Kinky people och där träffar man alltid på transvestiter. Värdinnan Leonora är själv transa. Royal Madness Club RMS som är en kinkyklubb har många transvestiter som medlemmar.

Så det finns ett hyfsat utbud för dem som kommit ut ur garderoben och vill ha sällskap.

http://www.qx.se/kontakt

Publicerad: 2001-02-07 15:44:07