Homokamp

Homosexuella Liberaler höll sitt årsmöte i lördags och valde 30-åriga Martin Andreasson till ny ordförande efter John Thornander
Martin Andreasson är 30-årig redaktionschef från Solna, där han även är ordförande i folkpartiets kommunförening. Han har tidigare suttit i RFSL:s förbundsledning och har också utgett två böcker om homo- och bisexuellas frågor, massmediestudien ”Öppenhet och motstånd” (1996) och antologin ”Homo i folkhemmet” (2000).
Vid mötet beslöts att öppna föreningen för att driva frågor för transvestiter och transsexuella.
– Jag är mycket glad över att Homosexuella liberaler har öppnat sig även för transpersoner. Det finns många kopplingar mellan homo- och bisexuellas frågor och de frågor som är aktuella för transpersoner. Ett exempel bland många är att en gift transsexuell person måste skilja sig före ett könsbyte eftersom lagstiftningen inte tillåter gifta makar av samma kön, säger Martin Andreasson.
Homosexuella liberaler har ett framgångsrikt år bakom sig. Medlemsantalet har ökat under 2000, och folkpartiet har gjort flera viktiga ställningstaganden för homo- och bisexuellas och transpersoners rättigheter.
– Homosexuella och barn är den viktigaste politiska frågan för HL:s del under 2001. Den parlamentariska utredningen har, med stöd av folkpartiets ledamot Isa Halvarsson, lagt fram förslag om att jämställa olikkönade och samkönade familjer. Det ligger helt i linje med liberala värderingar om mångfald och jämlikhet. Nu måste förslagen bli verklighet, avslutar Martin Andreasson.

http://www.folkpartiet.se/hl/

Publicerad: 2001-02-19 20:45:39