Transliv

”Billy Elliot” är en förtjusande film. Där förekommer en transvestit som i unga år tar på sig en symbolladdad balettkjol (tutu). Men historien visar på det mod som krävs om man ska bryta mot konventionerna. Pojken i filmen vill hellre dansa balett än att lära sig boxas. Detta till en början till hans fars stora förtrytelse.

Jag såg filmen på Heron City i Kungens kurva. Förutom att jag var den i särklass äldsta personen som gästade detta nöjestempel var jag ju kvinnoklädd. Det var fyra personer utöver mig i biosalongen vilket utlöste en viss kalabalik i början eftersom man undrade om det var rätt lokal. Det gick ju inte att försvinna i mängden utan det var bara att spela rollen fullt ut och det gick bra. Ingen vände sig om för att kolla ”tanten” då föreställningen var slut.

I går kväll träffades vi på vårt stamställe som tills vidare måste hållas hemligt men det är en kvarterskrog på Söder. Ett par nya har anmält att de tänkte komma. Kontakat mig så berättar jag om nästa träff.

Som sagt det är inne med transor. I musikalen rent har en transa en ledande roll för att inte tala om Björn Kjellmans sympatiska transa Candy i filmen Livet är en schlager.

Publicerad: 2001-02-23 13:56:39