Almedalsveckan

Men det är inte bara Alf Svenssons stiliga yttre som lockade Jean-Pierre Barda.
Även angreppen på den socialdemokratiska regeringen lockade honom. Inte minst kritiken mot orimligt stora barngrupper på dagis och i skolan.
Jean Pierre själv gick i en liten klass i judiska Hillelskolan i Stockholm och har bara goda erfarenheter av såväl små klasser som skolor med specialinriktning.
När han så träffar Alf Svensson efter talet i Almedalen ställer han frågan:
”Kan man vara jude, bög och kristdemokrat”.
Svaret blir direkt jakande från Alf Svensson sida.
Lite mer tveksam blir dock den kristdemokratiska partiledaren när han skall svara på frågan om Jean Pierre skulle bli en bra förälder:
”Han vecklade istället in sig i resonemang om att ”oss emellan” tror jag du skulle bli en utmärkt förälder… men på en lagstiftande nivå måste man tänka mer generellt”. Skriver Jean Pierre.
QX.se ringde upp för att höra mer.
– Jean Pierre, vad var det som lockade dig med Alf Svensson?
– Att det gick starka liberala strömningar i det han sa tilltalade mig, säger Jean-Pierre. Han talade om det fria valet och om att vara ansvarig för sin framtid och sitt liv. Det tilltalar mig mycket mer än det kollektivistiska draget hos socialdemokraterna.
– Liksom med Gudrun tror jag det är många som kan ta till sig det han pratar om. Eftersom han pratar så folk begriper och återknyter till ”basic” politik.
– Skulle du kunna rösta på KD nu?
– Så enkelt är det inte, slår han fast. Dessutom är jag befriad från det tunga ansvaret att rösta i Sverige eftersom jag är fransk medborgare. Så därför kan jag lyssna på politiker med mer distans.
– Folk har reagerar på att en bög och Jean-Pierre kan vara så positiv till Alf Svensson, berättar Jean-Pierre för QX.se. Men då tittar man på kd och de människor som finns runt omkring partiet på ett ganska snävt sätt. Jag tror att det bara är ett fåtal som verkligen är bakåtsträvare. Större delen skulle nog inte ens reagera negativt på att vi skulle få adoptera.
Jean-Pierre jämför med när han besökte raggarträffen i Västerås i helgen – se tidigare artikel här på QX.se.
– De flesta raggarna på träffen var helt underbara, det var bara någon promille som på fullaste allvar hissade sydstatsflaggan.
I Alf Svenssons tal i Almedalen jämförde han den socialdemokratiska staten med Alfons Åbergs pappa. En pappafigur som han upplever som frånvarande. Genast har reaktionerna kommit och en hemsida där det uppmanas till protest mot Alf har satts upp med namnet alfonsuppropet.

http://www.renault.se

Källa: Läs Jean-Pierres artikel

Publicerad: 2000-07-12 23:00:00