Först måste klargöras en sak. Ingen ska behöva vare sig acceptera eller behöva bli utsatt för sexuella trakasserier eller bli sexuellt antastade, vare sig man är man, kvinna, heterosexuell eller homosexuell. Ingen form av
sexuella övergrepp har plats i samhället och ska aldrig accepteras.

Jag försvarar inte på något sätt den man som antastade Glenn Hysén. Jag upprepar det jag skrev här ovan: Ingen ska behöva vare sig acceptera sexuella trakasserier. Däremot reagerar jag starkt på att mannen blev misshandlad på grund av det inträffade. Jag förstår att man kan känna sig kränkt om man blir utsatt för oönskade sexuella närmanden men det finns en mängd åtgärder man kan ta till innan man slår någon i ansiktet så hårt att man flyger över hela rummet. Tyvärr är det så att om en man (en ”bög”) antastar en heterosexuell man så används grövre våld än om till exempel en kvinna utsätts för sexuella närmanden av en man, eller det omvända.
Homosexuella som gör fel, för det tycker jag absolut att mannen i fråga gjort, straffas hårdare eftersom kränkningen tydligen är ”värre”. Märk väl, den man som antastade Hysén gjorde fel. Men berättigar hans handlande att bli misshandlad?

Således kan man spekulera i om det är så att om man som man blir antastad av en man så är det tydligen mycket farligare och värre och att detta då berättigar till handgripligare och brutalare lösningar än om så inte varit fallet. Detta kan väl ändå inte vara försvarbart?

Det finns ett rättssystem som har till uppgift att sköta utdömandet av straff, det ska inte ligga på enskilda. Så långt är nog de flesta överens.
Det finns också något som kallas nödvärn och det ger individen rätt att utöva våld, men inte mer våld än nöden kräver. Enligt mitt tycke så är vägen från att knuffa bort någon eller att säga åt någon till att slå någon på käften lång. Reagerar man så kraftigt att man tar till knytnävarna det första man gör så har man, enligt mitt tycke, ett problem och bör arbeta med att komma till rätta med det. Jag tycker också att mannen som antastade Hysén behöver arbeta med sina problem och komma till rätta med dem så att
han inte ska antasta fler människor.

Publicerad: 2001-03-12 13:30:40