Årets fest

Arrangörerna bakom den stora drag-tävlingen, som även i år hålls i Den Grå Hal i Christiania, kallar evenemanget ”Danmarks mest homogeniserade kulturtradition”. I 15 år har Köpenhamns drugor tävlat om vem som är den vackraste eller snarast den mest galna drugan.

Numera har tävlingen, som började i Bøssehuset, vuxit sig så stor att man räknar in dryga 1500 besökare. Köpenhamns ”fisseletter” syr som tokiga för att få de bästa kreationerna – och då talar vi kreationer! De stockholmska motsvarigheterna, har ännu så länge långt kvar till att leva upp till Skandinaviens Drag-tävling nummer 1.

Förutom tävling blir det After Party, som du kan köpa separata biljetter till. Det blir flera dansgolv – bland annat ett med skum. Och ett område på festplatsen sköts av Vesterskovs Bodega och Bjørn Lomborgs Lounge.

Utanför Den Grå Hal finns ett chill out-tält – specialdesignat för att vila såväl huvudet som trötta fötter torterade av höga klackar!
Ett 100 kvadratmeter stort dark-room finns dessutom för de som känner att det rycker i kjolen. Och bäst av allt – det är QX egen dunderfavoos som sköter musiken – DJ Alexis! Dessutom spelar sköna John Eltong och Trance Late. Spelschemat bjuder på glad-disco och bögpop till att börja med och så flyter det över till happy house och frampå småtimmarna hårdare rytmer.

Efterfesten börjar 24.00 och inleds med att årets Frøken Verden koras. Biljetterna till den kostar 100 kronor och säljs i dörren.

Biljetter till Frøken Verlden finns ännu så länge på Centralhjørnet, Masken, Sebastian och Men’s Bar i Köpenhamn och i Malmö kan du ruscha till Indigo. I Århus finns biljetter på Pan Club.

Publicerad: 2000-07-13 17:00:00