Musik

Är det lek eller allvar?
Dominika: Det är bara lek. Det blir en schysst motpol till vardagslivet. Att få klä ut sig till prinsessa är ju underbart!
Jean-Pierre: Det är ju inget allvar alls… om inte lekelementet infinner sig funkar det ju inte. Förra vändan började det som en lek och slutade som ett jobb. Jag vill inte att vi ska göra samma misstag nu. Sen slipper man den ekonomiska pressen nu. Det här är inte födkroken, för alla i gruppen. Nu ska det bara vara kul!

Vem sjunger bäst i Army of Lovers?
Dominika: – Jean-Pierre!
Jean-Pierre: – Ja, och det säger ju en hel del om hur bra vi sjunger (skratt). Ingen kan sjunga i Army. Sång är inte vår grej (gapskratt).
Vilken är Armys bästa låt?
Dominika: – Helt klart ”Give my life”.
Vem är divigast i Army of Lovers?
Dominika: – Jag är minst divig i alla fall. Camilla kräver att det ska passas upp en del däremot. Där är det mycket att få sina lustar tillfredsställda. Det är ju ingen slump att hennes favoritord är Obey… Själv tycker jag det är jobbigt att se folk göra saker åt mig. Jag kan hålla upp dörrar och bära mina väskor själv.

Vilket land vill ni helst slå i?
Dominika: – Ryssland, Grekland, Israel och Turkiet. Alla klyschor är liksom på riktigt i Ryssland, fullständigt överdrivna. Fantastiskt rolig miljö, både overklig och knäpp. Vi spelade för 300.000 pers där en gång, det glömmer jag aldrig.
Jean-Pierre: – Det har jag glömt (skratt). Men vi vill helt klart slå i lite ”Tusen och en natt- länder”.
Dominika: – Att åka runt och vara stjärna i till exempel Grekland är helt underbart! Där är det inget konstigt alls om man hoppar upp aspackad på bardisken och mimar till sin egen skiva. Det har Jean-Pierre och jag gjort. Dom sprutade champagne på oss och kastade rosor efter oss. Total dyrkan, helt fantastiskt!

Vem dricker mest och vem blir fullast?
Dominika: Ja, vem tror du? Det är inte jag och Jean-Pierre i alla fall! Vi är billiga dejtar. Vi blir fulla på två glas vin.
Hur yttrar det sig?
Dominika: – När Jean-Pierre blir full blir han en totalslampa (skratt). Själv blir jag bara sentimental och avslöjar mycket indiskreta saker. Dagen efter brukar jag alltid lova mig själv att aldrig dricka mer…
Vem är kåtast i Army of Lovers?
Dominika: Jag är i alla fall minst kåt. Förutom på stora glittriga stenar då förstås… (skratt).
Vem i Army skulle ha störst chans som porrfilmsskådis?
Dominika: (lång tystnad) Helt klart Camilla! Och kanske lite Jean-Pierre.
Jean-Pierre: Varför då? Jag kan se er alla tre. Alexander i någon Super 8 variant där han har sex bakom en bensinmack och blir avslickad av en hund (gapskratt). Camilla som tuktar fjortisar i ett moln av rök och Dominika kan jag se i en Andrew Blake-film.
– Fast hade jag haft ett större organ skulle jag helt klart gett mig in i porrbranschen, men jag är för taskigt utrustad… mer som en klitoris (gapskratt).

Vem har dyrast vanor av er?
Dominika: Det är ju hur kul som helst med dyra vanor. För min del blir det mycket taxi och dyra restauranger och impulsköp. Sen vet jag inte om man kan kalla det en vana, men när jag går in på Kaplans Auktioner på Biblioteksgatan blir det ju ganska dyrt. Jag har aldrig gått in där och kommit ut tomhänt. En ring för 40.000 kr är inget ovanligt!
Jean-Pierre: Jag resonerar som så, gå aldrig in i Gucci butiken samma dag som du ska bort på fest eller försök undvika pälsaffärer om det är svinkallt ute. Du sparar jättemycket pengar.
Dominika: Sen skämmer min pojkvän bort mig med dyrbara presenter och lyxiga resor och sånt.
Jean-Pierre: Åh, en sån vill jag också ha! Skriv det. Att jag är tillgänglig!

Vilken är Sveriges mest överskattade artist?
Dominika: Helt klart Feven. Hon är så trist att jag inte finner några ord. Jag har en riktig störning på henne.
Jean-Pierre: Fast hon ser cool ut, som figur alltså.
Dominika: Leila K var coolare på sin tid!
Jean-Pierre: Om det finns några riktigt coola svenska artister så är det Addis Black Widdow. Det har de alltid varit. På tiden att de är på banan igen! Annars tycker jag att svenska artister överlag är överskattade. Med ett undantag för Army of Lovers då… (skratt).

http://www.qx.se/info/prenumeration.php

Källa: Läs hela intervjun i QX

Publicerad: 2001-03-29 01:00:00