Mindre än tolv timmar efter att jag har landat på San Francisco International Airport erbjuds jag sex. Av en främmande person, på en offentlig plats.
Det är min första morgon i staden och jag har vaknat alldeles för tidigt med en jetlag från helvetet. På skakiga ben och med små ögon går jag iväg till Gold´s gym för att väcka kroppen. Jag förväntar mig att det kommer bli svettigt. Jag förväntar mig inte att en tatuerad tjej i militärbrallor ska stå och spana in mig i duschen.
Hon är inbjudande – men det enda jag vill ha just nu är en stark kopp kaffe.
På vägen ut kryssar jag mellan twinksen som springer på löpbanden och muskelpuggorna som frustande drar i kabelmaskiner och lyfter hantlar och kalla stålstänger. När jag ser en kille som står framåtböjd och pumpar upp sina ådriga axlar, tänker jag att det här måste vara paradiset för bögar som gillar Tom of Finland – sedan upptäcker jag att det är en kvinna, vältränad nog att välta traktordäck.
När hon ger mig en bestämd blick, hastar jag fram till receptionen.
– Kaffe, hasplar jag ur mig till tjejen bakom disken.
– Peet´s, svarar hon och pekar till höger ut mot gatan.
Sedan tänds ögonen under hennes mohikanfriss:
– Vad gör du i kväll? Det är klubb på Trigger, det kommer vara bra musik och strippor som dansar på bardisken…

Jag går ut i den svala förmiddagsluften och tar ett djupt andetag. Det är en ovanligt varm vårdag i San Francisco och jag tar av mig jackan för att låta solen värma mina armar. Framför mig vajar den jättelika regnbågsflaggan som markerar början av gaydistriktet Castro, och på trottoarerna flanerar den ena bögen efter den andra. Vissa håller varandra i hand, andra håller i sina hundar.
När jag hör ljudet av höga klackar som slår mot gatstenen vänder jag mig om – och ser att skorna tillhör en över två meter lång transa som är ute och fönstershoppar.
Hon tar god tid på sig när hon tittar in i de olika butikerna.
Ingen som går förbi tittar på henne.