Många välkända stjärnor för den amerikanska gaypubliken är för oss svenskar rätt okända, men jag önskar att alla skulle få chans att stifta bekantskap med en ”megastar” som 74-åriga Broadway-sångerskan, skådespelaren mm Chita Rivera. Hon var bland annat med i originaluppsättningen av West Side Story 1957 och har därefter har varit med i otaliga Broadwaysuccéer och Hollywoodfilmer. Sin ålder till trots sjöng och dansade hon som en tjugoåring och den stora publiken fullkomligt avgudade henne.

De kvinnliga komikerna Poppy Champlin och Shann Carr lockade till skratt och sångerskan Lindsey Allen framträdde flera gånger till gästernas stora lycka. Vi hinner inte med femrätters måltider i matsalen varje dag, utan det får lösas med att stoppa i sig lite snabbmat. Från de olika köken och bufféerna ombord erbjuds hamburgare, pizza, spagetti, sushi och flera olika varmrätter samt dignande salladsbord. Man behöver verkligen inte svälta på en kryssning där det går att få något att äta 24 timmar om dygnet.

En slank och vältränad figur är en fördel om man vill vara en av ”the circuit boys”, men ingen behöver vara blyg för att man inte ser perfekt ut. Såväl gammal som ung accepteras man utan knorr och det är en skön och befriande stämning som skapar mersmak. Vi börjar redan planera nästa kryssning, ska det bli Karibien i februari eller Medelhavet i augusti nästa år? Det är dock inget billigt nöje med en kryssning om man räknar med anslutningsflyg och ett flitigt deltagande på de utflykter man kan köpa till. Ser man bara till kryssningskostnaden så får man helpension, underhållning och party och då får man faktiskt väldigt mycket för pengarna.

I samband med vårt strandhugg i S:t Petersburg passade en stor del av passagerarna på att besöka stadens fantastiska kulturskatter och många åkte med flyg fram och tillbaka till Moskva. Vi prioriterade S:t Petersburg och hann med både Eremitaget, flera fantastiska katedraler samt en lunch på stan med vodka och rysk champagne. Sedan var det dags för en middag och en powernap ombord innan vi åter ställde vår färd till S:t Petersburgs ”Central Station”, en gayklubb med dragshow och gogo boys, där vi dansade till tidig morgon. Ombord fortsatte festandet med nya teman och nya kreationer gjorde entré, kamerorna blixtrade och alla poserade villigt.

På lördag anländer vi till resans slumål, Stockholm, där de allra flesta väljer att stanna minst ett par dagar. Alla vi pratat med ska självklart gå på den stora festen lördag kväll på Berns salonger, The Annual Atlantis Cruise Extravaganza. Vi börjar nästan undra hur alla ska få plats, speciellt som ryktet säger att halva gay-stockholm också ska dit. Atlantis hoppas på fler svenska gäster framåt och lottar i reklamsyfte ut en kryssningsbiljett London till Barcelona 30 augusti – 9 september vid kvällens kalas.

ABSOLUT PARTY




SANKT PETERSBURG






Mer från kryssningen 2008

Vikingaorgie på Östersjön Fullsatt vid poolen i gassande sol Första dagen på Östersjön Ett skepp kommer lastat…