Den första klubben vi besökte var ”Club Desire” som precis hade haft sin torsdagskryssning. Den kallas för ”Nudistkryssningen” och följaktligen kan man om man så vill kryssa på havet i bara mässingen. De vi pratade med var mycket nöjda med utflykten och skålade med lite skumpa eftersom de hade blivit vänner under eskapaden.
Bar Desire i QX GayMap

Över en stor del av Play del Inglés finns en mängd olika gayklubbar, restauranter, pubar, mysiga caféer och sexshopbutiker och det mesta är fokuserat kring det stora shoppingcentret ”Yumbo”. Det var där vi gjorde vårt mingelreportage.

Två andra bra klubbar vi besökte var ”Show La Belle” och ”Heaven”, barer som underhåller alla turister med olika shower och på torsdagen hade de ”Mamma Mia” som tema. De hade svenska flaggor och hedrade våra mest kända svenska artister ABBA.
LaBelle i QX GayMap
Heaven i QX GayMap

Vi fick prata en stund med ägaren till de två klubbarna Adam Kennedy. En man som dessutom är ansvarig för att ge ut tidningen som motsvarar QX på Gran Canaria. Tidningen heter ”GLAM”. Tidningen innehåller bland annat tips om vad som är på gång och intervjuer och det är smart att som nyanländ leta upp ett gayställe och plocka ett aktuell nummer.

Vi träffade några som förklarade att efter jul blev alla panka efter allt shoppande. Men så sa de ”vi har alltid tid att fika”. Så säger de som passerade förbi ”Gios”, det mysigaste utekaféet som ägs av en svenska killen Sven som har bott i England länge. I Yumbo Center är det annars många tyskar och engelsmän äger barerna.
Gio Bar Café i QX GayMap

Här finns allt som man kan behöva för att roa just gayturister och i torsdags kväll var det ”Sparkles Showbar” med Rickis kabaré som lockade den största publiken med en massa dragshow och komiker som sjöng karaoke. Managern David berättar stolt att just deras underhållning är eftersökt av de som kommer till ”Yumbo Center”. De vill se showen och de betalar för den. Showen tog en liten paus så att vi från QX kunde ta några exklusiva bilder.
Ricky’s i QX GayMap

Men den som är den mest populära gaybaren på ”Yumbo” just nu är ”Construction Bar” som är 100% just för män. I två stora barer hittar man alla de snygga Canarier som gayturisterna vill se och ha som sällskap eller som guider på ön. Den ägs av Rolf Ormer en kille från Tyskland som dessutom är DJ och spelade bra musik där house, pop och massa andra fina låtar blandades.

De flesta klubbarna har öppet från 22.00 till 05.00 på morgonen. Trots alla julfestligheterna som avslutats innan vi var på plats så var det mycket folk på barerna som festade på som vanligt. Om jag själv får jämföra skulle jag säga att ”Construction Bar” påminner mig om ”Club Lino”. Det är samma typ av musik och baren är fantastiskt bra.
Construction Bar i QX GayMap

En annan bar vi slank in på var ”Bärenhöle” och just den kvällen kostade deras favoritdryck öl bara en euro. Det var många mysiga björnar på plats och värden på det stället visade mig runt. Jag blev imponerad av alla nallar och gosedjur som hängde runt om i baren. Det var bara gåvor från gäster, berättade han.
Bärenhöle i QX GayMap

Och en sak kan vara bra att veta: Alla vill ha svenska gay turister i barerna, de tycker att svenskar är snygga!

MER OM PLAYA DEL INGLÉS

Bartenders på Salvation
Playa del Inglés i QX GayMap


ARTIKLAR QX RESA

Gayparadiset Playa del Inglés Fler researtiklar från Spanien

PÅ GÅNG
Karnevalsäsongen är igång:
Las Palmas 13 – 28 mars
Drag natt – deltävling 18 mars, Drag Natt final-tävling 20 mars.
Playa Del Inglés/Maspalomas 12 -22 mars
Gay Night på tosrdagen med stor Drag-tävling 19 mars i Yumbo Center

Gay Pride Maspalomas 4 – 10 maj 2009