Den amerikanske hatpredikanten meddelade i förra veckan hur schemat kommer se ut under Sverigebesöket 29 maj, vilket QX rapporterade om. Kort därefter valde ägarna av Lily’s Burger, en av de tre utvalda restaurangerna, att gå ut med ett pressmeddelande om hur de står upp mot hans besök.

Nu har även Amida Kolrgill, Folkungagatan, och Urban Deli, Nytorget, valt att berätta hur de resonerar inför att hatpredikantens och hans eventuella följeslagare tänkt besöka dem.

I ett mejl till QX skriver Urban Deli:

”Vi tror på människors lika värde och har alltid varit tydliga med våra värderingar. Att vi har valts ut av organisationen som mötesplats ser vi som ett rent provokativt drag. Med utgångspunkt i vår personals och våra gästers trygghet och säkerhet, så kan vi inte tillåta ett möte av detta slag i vår restaurang. Vi vill inte att det sprids budskap eller åsikter som är hotfulla, kränkande eller diskriminerande i våra lokaler.”

Men mer specifikt hur de ska gå tillväga inför besöket håller de fortfarande på att arbeta igenom, skriver Sibel Wolff, marknads- och kommunikationschef.

Amida Kolgrill svarar på instagram och möts av kärlek

Amida Kolgrill lad under måndagen ut på deras Instagram att de tar avstånd från allt som hatpredikanten står för. De tänker inte acceptera att deras restaurang blir en mötesplats för personer att framföra åsikter som går emot företagets värdegrund.

George, ansvarig för Amida Kolgrill, berättar för QX att de inte kommer porta hatpredikanten från att komma till restaurangen.

– Vi tar avstånd från hans åsikter och han är inte välkommen hit, men vi tänker inte porta honom. Om det är så att de börjar framföra sina åsikter öppet hos oss, då kommer de sjävklart inte få vara här. Vi kommer köra på ungefär samma stil som Lily’s Burgers.