Stephen Ross, som är ordförande för företaget som bl.a. äger Equinox, är värd för den påkostade insamlingsgalan som ska hållas i hans hus i The Hamptons, varje biljett kostar mellan 50 000 till 250 000 kr per person, men då får man dessutom prata med – och ta en bild med Donald Trump.
Det här har fått Equinox-medlemmar att uppmana till bojkott av företaget och massor av folk har sagt upp sina medlemskap.
– Jag förstår att Ross har all rätt att stödja vem han vill. Vi har dock också rätt att tala – och rösta – med våra plånböcker, skriver en Lopez-Garay på Equinox instagram. ”Denna president representerar hat och jag vill inte att mina pengar ytterligare ska berika alla som stöder hat.”
I ett uttalande om situationen sade Equinox att de inte har ”något att göra med händelsen senare i veckan och inte stöder det. Vi tror på tolerans och jämlikhet och kommer alltid att vara trogna dessa värderingar. Herr Ross är en passiv investerare och inte involverad i någon av verksamheterna.”
Stephen Ross själv har gått ut och sagt att han tror på jämlikhet och mångfald och att hans stöd för Trump-kampanjen mest handlar om hans intresse för jobbtillväxt och ekonomi.
– Jag har känt Donald Trump i 40 år, och även om vi håller med varandra i några frågor, är vi starkt oeniga om många andra och jag uttrycker alltid mina åsikter, säger Ross.
Utanför gymmen i både New York och Los Angeles demonstrerar medlemmar med skyltar där det bl.a. står ”Equinot” och i forum på Equinox-appen dissade man Ross och tog farväl av gymmet. Även kända personer har lagt sig i debatten. Wilson Cruz, från ”My So-Called Life” och ”Star Trek” kräver att gymmet skulle avsluta sitt stöd för Donald Trump och i en intervju med BuzzFeed News sa Cruz att han kände sig ”äcklad och förrådd av ett företag som säljer in sig själva som en allierad till både rasifierade och till hbtq-samhället då Equinox direktannonserat till hbtq-kunder under Pride Month”.