Calle Mikelson säger i kommentarerna på QX Facebook-flöde:
”Börjar bli gott om plats i garderoben…”
Där skriver även Åsa Engman ”Stort grattis och lycka till. Å du…välkommen ut♥”
På Twitter kom sedvanligt hälsningar live: Sarah Dawn Finer ‏@sdfiner
@AnjaParson skirver ”Du är fantastisk på alla sätt. Modet du visat i din karriär o idag är inspirerande o viktigt! Grattis! Heja dig!” #sommar #anja
Körledaren Gabriel Forss ‏@gabrielforss hälsar ”Wow vilken underbar final #Anja Är säker på att du blir en fantastisk mamma. Stort grattis!” #sommar #Sommar12
Författaren och Twitterkungen Jonas Gardell ‏@Jonas_Gardell skriver: ”Anja Pärson kommer ut som lesbisk! Bara min självbehärskning, hindrar mig från att skriva att nu har hon gränslat sin sista port!” #SommariP1
Maken Mark Levengood ‏@Mark_Levengood är är renodlat lyrisk: ”Just nu samtidshistoria i P1: Anja Pärson tar av sig hjälmen och visar sitt riktiga, vackra ansikte. Du är fortfarande bäst i världen, Anja!”
I Qruiserklubben för Anja-fans framförs även där hyllningar under lördagen.




I de nordiska grannländerna blev reaktionerna inte riktigt så dramatiska som när Anton Hysén och Kajsa Bergqvist valde att komma ut. Norska gaysajten Gaysir.no, har hittills endast valt att länka till VG.no. Men Oslo befinner sig också just nu i starten av en veckas Pride-firande med annat komma ut att tänka på. I Hufvudstadsbladet har Anjas sommarprogram inte uppmärksammats, men där är det som i Sverige också hektiskt midsommarfirande. Vid en Google-sökning kan noteras att de internationella nyhetsbyråernas notiser om Anjas mediala ”komma ut” tagits in i franska och kanadensiska liksom amerikanska tidningar, länder där alpin sport är stort.
I de internationella gaysajter för sport har Anjas komma ut inte nått fram ännu. Här är nog den främsta förklaringen att alpint inte riktigt slagit igenom som som sport i hbt-sammanhang.
På Twitter låter Anja Pärson ‏@AnjaParson efter alla positiva reaktioner svara: ”Tack för er kärlek och fina ord! Går rakt in i hjärtat!”
I Sommar berättade Anja att hon nu flyttar till Filippa Rådinds hemstad Umeå efter 10 år i Monaco och att det snart väntas tillökning i familjen.

Anja: ”Jag skall bli mamma!”


Anja Pärson berättar om kärleken till flickvännen Filippa