Inkludering inom idrott har varit ett hett debatterat ämne senaste tiden. För inte längesen blev det klart att tyngdlyftaren Laurel Hubbard blir den första transpersonen att delta i ett OS. Det möttes av både ris och ros där kritikerna menar att det är orättvis då transkvinnor inte tävlar på samma villkor som cis-kvinnor.
Nyligen presenterade även det Svenska Friidrottsförbundet en ny inkluderingspolicy som ska låta barn och unga deltagare tävla och träna som det kön de upplever sig ha.

Och under World Pride och EuroGames 2021 kommer mycket handla om just inkludering inom idrott och friidrott. Fyra kända svenskar med direkt erfarenhet av ämnena kommer under 18-19 augusti delta i Inclusive Sports Forum på Baltiska hallen i Malmö. Fotbollsproffset Lotta Schelin, dansaren Tobias Karlsson och ishockeystjärnan Maria Rooth kommer i sällskap med operasångaren Rickard Söderberg som moderator, att gästa den andra dagen.

Målet är enligt arrangörerna att arbeta för att få bort diskriminering inom sport, oavsett vilken sexuell läggning eller identitet man har.

Eventet kommer gå att delta i både digitalt och fysiskt.