Första året i division 8 C avslutades i oktober 2007 och resultatet blev tre segrar och 13 förluster och en slutlig åttondeplats av de nio lag som slutförde seriespelet. Största segern togs i sista omgången, med 7-3 mot Folksam Fotboll, som ändå slutade så högt som tredje plats i tabellen. Detta gav oss bra med energi att fortsätta kämpa inför den kommande säsongen som börjar onsdag 16/4.

Under vintern har vi tränat inomhus en gång i veckan och dessutom börjat tidigare med utomhusträningen. Under februari och mars har vi förutom inomhus även tränat ute en gång i veckan.

Under vintern har vi fått hela åtta nya spelare, varav många starka nyförvärv. Dessutom har vi kunna knyta till oss två tränare, som visserligen inte har någon tidigare tränarerfarenhet, men vi skall skicka dem på tränarutbildningar och de har redan visat stora framsteg. Dessa nyförvärv har gjort att vår kapacitet redan har stigit rejält i jämförelse med föregående säsong och vi kommer att fortsätta att utvecklas.

För att vara bättre tränade inför seriens matcher har vi fördubblat antalet träningsmatcher från två till fyra. Även där kan vi se ett resultat av att vi förbättrat oss, både spelmässigt och resultatmässigt. Vi har slagit Runby IF och Seg Deg IF med 4-1 respektive 4-2, och förlorat mot Råsunda FC med 1-5 och mot BK Yardies med 5-6 och har bitvis spelat mycket bra.

Serien startar alltså onsdag 16/4 och det mot BK Lugnet på Östermalms IP 18:15. Då seriesystemet lagts om och division 8 tagits bort kommer vi i år att spela i division 7 D. Efter 18 spelade matcher är serien färdigspelad i början av oktober och jag tror att vi kommer att ha goda chanser till att förbättra förra årets resultat.

Förutom seriespelet i år kommer vi att ha två internationella turneringar att se fram emot.
Redan 2-4/5 kommer vi att delta i årets upplaga av Pan Cup i Köpenhamn. www.pancup08.dk/index.htm Vi slutade på plats fem av sex lag 2006 och siktar på att försöka vinna årets turnering där 7-9 lag deltar.

Sista veckan i augusti är det dags för en av höjdpunkterna i år, när vi åker till London för att delta i IGLFA World Championship 2008, eller helt enkelt Gay-VM för klubblag www.londonwc2008.co.uk. Ungefär 40 lag är redan anmälda huvudsakligen från England och USA/Canada, men lag från Australien och Japan är med, likaväl som från Island och Danmark bla. Det är första gången ett svenskt lag deltar i en sådan här turnering.

Ytterligare en höjdpunkt som finns att se fram emot i år är att vi i samband med Europride skall anordna en match på Zinkensdamms IP, lite i stil med föregående års match som gick mot ett kändislag. Vilka motståndarna blir i år återstår att se, men någon form av happening har vi tänkt oss och hoppas på bra med publik.


Vill du veta mer om föreningen är det bara att gå in på hemsidan www.stockholmsnipers.se

Stockholm Snipers på Tema Regnbågssport