Vi började ängsligt och fick inte tag i bollen. Redan efter 6 minuter kom deras första mål. En boll mot straffområdet rensades rakt ut till en fri motståndare som fick på ett inte alltför hårt skott som ändå gick in över och till höger om David U-J i målet. Vi replikerade dock med en gång. David K lyckades få tag i bollen på högerkanten lite in på deras planhalva och sköt från långt håll något som väl skulle vara en boll in framför mål, men som i en hög och lång båge dalade ner i vänstra krysset. Ett slumpmål, men lika härligt för det.

Det tar bara några minuter till innan de gör 2-1 på vår högerkant där en spelare kommer fri in i straffområdet och skjuter bollen i Davids bortre kryss. Snyggt mål, men han kom igenom lite väl enkelt. Sedan fortsätter halvleken på samma sätt. De har det mesta av bollen och får en hel del bra inlägg, skott och hörnor. Vi skapar inte direkt någonting och får inte till mycket i spelväg. De är fysiska och tunga att möta dessutom. 3-1 till BK Lugnet kommer efter 31 minuter och en boll från högerkanten studsar över Tobias S och landar hos en fri motståndare som rullar in bollen. 3-1 står sig halvleken ut.

I andra halvleken kommer vi ut som ett helt nytt lag och det i kombination med att motståndarna verkar tröttna lite gör att vi kan bygga upp ett eget spel. De skapar inte alls lika mycket i andra halvleken, mer än några kontringar. Vi kanske inte skapar så väldigt mycket lägen, men bla får Ahmad D ett skottläge rakt framifrån i straffområdet, men skottet räddas. Vi skapar en del hörnor också och på en hörna efter 75 minuters spel blåser domaren plötsligt av och ingen fattar vad och varför. Vi har fått en straff, där en Lugnetspelare tydligen tryckt undan sin motspelare med händerna. David V, fjolårets skyttekung sätter straffen säkert till vänster om målvakten till 3-2.

Detta gav oss mer råg i ryggen och vi spelar oss frammåt gång på gång och bara tre minuter efter reduceringen slår Peter S in en boll från högerkanten till David V som slår bollen över målvakten, i underkant av ribban och ner strax bakom mållinjen och sedan ut och rensas bort. Domaren dömer mål och det är kvitterat till 3-3. Naturligtvis svårt att se om det var mål, men det mesta tyder på att den var inne. Vi skapar en del halvlägen utan att få till några stora farligheter.
Mot slutet av matchen tappar vi lite av initiativet och Lugnet skjuter bla en boll utifrån som David U-J, som står lite långt ut, precis får händerna på. Bollen går upp i undersidan av ribban och tillbaka ut på planen igen. Efter 87 minuter skjuter en fri Lugnetspelare bollen i Davids vänstra stolpe och returen rensas bort av oss men pånytt kommer de in i straffområdets hörn. Robert S bryter, men domaren dömer tveksamt straff och gult kort till Robert S. Straffen slås strax till höger om David i målet och han dyker ner och räddar den. Straffläggaren är däremot först på returen och slår in 4-3, som sedan blir slutresultatet.

Sett till hela matchen är det ju ett rättvist resultat, även om vi var något bättre än dem i andra halvleken som var riktigt bra från vår sida. Men man kan inte komma ifrån att det var snöpligt att kämpa sig tillbaka från 3-1 till 3-3 och förlora så nära slutet och trots att vi räddade straffen. Förutom den andra halvleken kan vi även ta med oss att vi faktiskt skakade ett lag som förra året kom åtta i division 7. Vi kommer säkerligen att komma igen och ta flera segrar framöver. Kanske redan onsdag 23/4 då vi möter Seg Deg IF, som vi nyligen ganska enkelt besegrade i en träningsmatch.

16/4 Östermalms IP 18:15, BK Lugnet-Stockholm Snipers IF (3-1) 4-3

1-0 6′ BK Lugnet
1-1 7′ David K
2-1 11′ BK Lugnet
3-1 31′ BK Lugnet
3-2 75′ David V, straff
3-3 78′ David V (assist Peter S)
4-3 87′ BK Lugnet, straff