Stockholm Snipers IF vann Pan Cup i Köpenhamn!

Nästa match slutade 0-0 mot Pan Fodbold från Köpenhamn som hade ett bra försvar, men inte skapade någonting framåt. Snipers gjorde i denna match sin sämsta match i turneringen och kom inte upp i normal anfallsstandard. Slutligen avslutades gruppspelet med vinst mot London Leftfooters med 4-1. Segern var klart i underkant och Londonlagets mål och enda i turneringen för deras del kom vid en väldigt tveksamt dömd straff när Snipers ledde med 4-0 i slutet. Seger i gruppen var klar och match mot Ballboys Hamburg i semifinalen.

Semifinalen bjöd heller inte på något större motstånd och vinsten med 3-0 kunde ha blivit större. Hamburglaget skapade egentligen inte något framåt, så finalbiljetten hämtades ganska lätt. Den andra semifinalen vanns av St Styrmir mot Raballder Oslo med 2-0.

Finalen gick mot Isländska St Styrmir som kom tvåa i gruppen efter Stockholm Snipers IF. Det kom att bli en tätare match än det tidigare mötet. I början av andra halvleken tog Styrmir ledningen med 1-0 på en straff och sista 10 minutrarna radade Stockholm Snipers upp chanser innan Peter S i sista minuten snyggt och mycket rättvist gick upp på en hörna och nickade bollen i mål i bortre krysset och kvitterade till 1-1. Det blev straffar och Snipers satte alla sina första fyra straffar i tur och ordning av David V, Joakim L, Andreas S och Joakim B. Då David U-J räddad den andra isländska straffen och deras femte skytt sköt över var finalsegern ett faktum.

Laget firade direkt segern genom att på Anja Perssons vis slänga sig på mage och glida igenom en stor vatten- och lerpöl som fanns på planen. Något som undertecknad fått spendera stora delar av måndagen i tvättstugan för. Vid festen på kvällen fick Stockholm Snipers IF ta emot de välförtjänta guldmedaljerna och en trofé för bästa försvar i turneringen. Tre insläppta mål varav två straffar blev det på fem matcher. Raballder från Oslo fick pris för bästa anfall, då de gjorde 10 mål på sina fyra matcher. Snipers gjorde i och för sig 12 mål på fem matcher och var även det bästa anfallet, men var väl lite politiskt korrekt att inte ge alla pris till ett lag.

Stockholm Snipers målskyttar i turneringen blev Joakim B och Sebastian T på 3 mål vardera, Peter S med 2 mål och 1 mål vardera på Andreas S, David V, David K och Thomas R.

Kuriosa är att när Snipers spelade Pan Cup 2006 som helt ny förening möttes just Snipers och de då lika nybildade isländska laget i sista matchen. Den gången var det i jumbofinal och även då kvitterades sent deras 1-0 ledning och vanns sedan på straffar och slutade 5:a av sex lag.
Detta visar att det är just dessa två lag som utvecklats mest av de deltagande lagen i turneringen. Som sagt var Stockholm Snipers IF hela turneringen igenom det klart bästa laget och segern var mycket rättvis. Isländska St Styrmir var nog det bästa laget av de fyra lagen Snipers mötte och det var därför logiskt att det var de som blev finalmotståndare. Noterbart är att alla Snipers matcher i turneringen spelades 2X20 minuter.

Förutom det sportsliga var detta en helg med gemenskap, umgänge, festande och roliga upplevelser. Detta och segern kommer absolut att stärka laget framöver i seriespelet och sedan inför sommarens deltagande i Gay-VM för klubblag i London. Med segern i Pan Cup har Stockholm Snipers IF placerat Sverige och Stockholm på gayfotbollskartan och satt sig i respekt hos lagen i framförallt Europa. London Leftfooters som var imponerade av Snipers insats är arrangör av turneringen som går sista veckan i augusti. De tror att Snipers kan hävda sig bra även i den turneringen.