Ända sedan dokumentärfilmen Sämre än djur har Philip Wendahl drivit en hatkampanj mot Sveriges muslimer. Det är ett förvirrat angrepp på ”islam”, ”islamister”, ”muslimer” och invandrare där orden blandas allteftersom.

Visst finns det muslimer och personer från muslimska länder som är homofober, våldsamma dessutom. Men när blev de två kategorierna bara ”muslimer”? Och hur kan en skriva om ”islam” och alla ”muslimer” utan att tycka att det blir lite svepande? Hade Philip Wendahl gjort en vanlig google-sökning hade han fått veta att homosexuella relationer är väldigt vanliga inom ”muslimsk” poesi sedan hundratals år tillbaka. Det är inte någon underground-rörelse utan de ”muslimska” klassikerna. Wendahl hade sett väldigt liberala tolkningar av islam. I kulturer från mellanöstern till Malaysia finns, förutom hans homofoba hedersmördare, både öppen homosexualitet och fler än två kön. Saudiarabien och Iran är inte de enda muslimska länderna.

Islam är en religion, men många olika trosuppfattningar. Det som binder ihop dem är inte hederskultur och inte homofobi, det är hur människor i västvärlden gärna kritiserar dem utan några som helst kunskaper. Får muslimska hbt-personer det verkligen bättre varje gång någon påstår att de måste konvertera? Att det inte finns islam utanför heteronormen? Philip Wendahl vill nog bara väl, men mer fakta och mindre fördomar vore bra.