I eftermälet av Hamas attack på en musikfestival och flera Kibbutzer, där civila mördades urskiljningslöst, pågår ett fruktansvärt krig i Israel och på Gasaremsan.

I och med detta är tonläget högt, mycket högt, där antisionismen har fått ett så stort fäste att på demonstrationer runt om i landet skanderas hatet och hoten mot judarna ofiltrerat.

Detta har gjort att den judiska församlingen i Göteborg gått ut och påtalat att man inte bör bära kippa eller Davidsstjärnan synligt.

Rädslan har fått ta över.

Under helgen var det RFSL:s kongress där man bland annat valt en ny förbundsstyrelse. Grattis Peter och hela den nya styrelsen.

Från scenen meddelades, som information till kongressdeltagarna, att de uppmanades att inte visa regnbågsattribut när de var utanför kongresslokalerna.

Jag har som allierad till rörelsen, som stolt förälder, både fått motta hot, hat och haft ”närkontakt” med homofobiska rörelser.

En ”närkontakt” som renderade i 15 veckors trauma- och kristerapi, MEN jag bär min regnbågsscarf, regnbågspin med stolthet och regnbågsflaggan hissas i min trädgård ändå, för det är det enda anständiga. Det enda riktiga.

Om inte jag – vem?

Bästa RFSL knuffa inte in mina, och andras, regnbågsbarn i ”garderoben” igen. Lys upp mörkret och ta ställning och vi behöver mer/fler regnbågar inte färre.

Låt oss kroka arm och låt inte rädslan ta över!