I en tidigare av mina texter har ni läst om det påverkansarbete som kraftsamlar mot oss i sociala medier och om de som torgför det. Efter “Kalla Faktas” wallraffande av Sverigedemokraternas trollfabrik vet vi att deras kommunikationsavdelning, på skattebetalarnas räkning, sprider hatfull retorik om oss från anonyma konton. Kontona följer klart spelboken: bland måltavlorna finner man transidentiteten, drag, och läder på Pride. Innehållet är menat att väcka anstöt och äckel. I kommentarsfälten finner man ett bubblande förakt. De har redan dolt det värsta.

Föga övertygande förskräckelse till trots så har de övriga partierna i regeringssamarbetet känt till företeelsen sedan Dagens ETC avslöjade delar av den redan 2022. Väl påkomna viftar de underdånigt bort anklagelserna genom att lögnaktigt antyda att oppositionen ägnar sig åt samma sak.

Likt fjolårets pedofilanklagelser mot Pride så framställs det huvudsakliga problemet vara tonen partierna sinsemellan; någon oro över den hets som deras kollegor riktar mot landets minoriteter uttrycker de inte. I slutändan ska statsministern konstatera att trollfabriken är en inre angelägenhet som inte angår de övriga partierna i regeringssamarbetet. Någon åtgärd krävs således inte. Genom att sluta upp bakom Sverigedemokraternas rätt att fortsatt bedriva trollfabriken inrättar de sig själva i ledet som medskyldiga till dess hets.

Trots det lär ni se dem allesammans i Pridetåget i sommar. Johan Pehrson motvilligt flåsandes hela vägen medan Ebba Busch nöjer sig med den första sträckan (det falska leendet är ju permanent på pränt). Ulf Kristersson lär skamset vika blicken från mitt plakat precis som han gjorde i fjol. Alla tre omgivna av en obesvärad stab som glatt lunkar sig fram längs med paradrutten för att sedan glömma det hela till nästa år.

Det gör de för att blanda bort korten när de samtidigt krattar manegen för de som vill oss illa. Rent krasst gör de det eftersom det inte är politiskt kostsamt att eftersätta oss i Sverige. Mest kränkande av allt är att de räknar med att du, likt en inställsam Onkel Tom, ska rösta på dem ändå. Bara för att de som avlatsbrev har bemödat sig att dansa till Carola en eftermiddag i augusti.

På plakatet som Ulf Kristersson väjde blicken från stod ”hotet kommer från regeringskansliet”.
Det vet vi som han – nu som då.