Debatt: Våldsvänstern förstör Pride

I Prideparader runtom i Sverige -och i världen samlas människor från olika politiska och religiösa åskådningar och går i parad för att visa att all kärlek mellan människor är bra kärlek.

Det är inte mer komplicerat. Och Pride växer – parader hålls i allt fler svenska städer. Kärleksbudskapet är så starkt att allt fler inser det orimliga i att inte ställa upp och applådera en regnbågsflagga.

Under Stockholm Pride och West Pride i Göteborg var städerna regnbågsfärgade. Företag och myndigheter välkomnade sina invånare och tillresta gäster.

Malmö Pride inföll i år i direkt anslutning till Stockholm Pride. Kontrasten kunde inte varit större.

Inga regnbågsflaggor på varenda buss i Malmö. Inga regnbågsfärgade papperskronor till barnen på hamburgerrestaurangen, inga specialtillverkade bakverk på caféerna.

Det är inte betydelselöst och det är inte en slump. För Malmö håller på att göra den kärleksmanifestation som Pride är till något helt annat.

I förra årets parad tilläts paraddeltagare bära banderoller med budskap om att ”göra kattmat av de rika”. Deltagare skanderade om att deportera dåvarande migrationsminister Tobias Billström över bron.

I årets parad stod det svartrosa blockets deltagare utanför entrén till Folkets park där paraden avslutades. De skanderade hatramsor och var aggressiva mot de sektioner där hbt- liberaler och öppna moderater deltog.

Mänskliga rättigheter görs om till partipolitik och kapas av en vänstermajoritet. Där våldsvänstern tillåts medverka. Där andra frågor än hbt-rättigheter diskuteras. Viktiga frågor men frågor som kan diskuteras 364 andra dagar.

Malmö Pride blir inte för alla. Borgerliga bögar och liberala lesbiska drar sig för att medverka. Vi från öppna moderater och hbt-liberaler kommer att fortsätta gå. Men inte alla våra medlemmar och sympatisörer vill längre gå med.

Vi hoppas på en förändring och på att Malmö stad, företag och arrangörer av Malmö Pride 2016 låter paraden handla om kärlek och hbt-rättigheter. För även de blå nyanserna i regnbågen.

Maria Hölerman, ordförande HBT-liberaler SYD
Mats Nordström, förbundsordförande HBT-liberaler
Mikael Sparrhult, 2:e vice förbundsordförande HBT-liberaler
Edith Escobar, distriktsordförande Öppna moderater SYD
Fredrik Saweståhl, förbundsordförande Öppna moderater
Sophia Ahlin, 1:e vice förbundsordförande Öppna moderater