Debatt: Att dra ner på hbtq-turismen är en rejäl dikeskörning

Stockholm Visitors Board har gett besked om att de ska lägga ner sin särskilda satsning på locka hbtq-turister till Stockholm. Stockholm riskerar därmed att hamna i bakvattnet som destination hos en köpstark, resvillig, trendkänslig och viktig målgrupp.

Att avveckla satsningen på att locka hbtq-personer från hela världen ska upptäcka vår vackra huvudstad och i förlängningen hela landet är en rejäl dikeskörning av Stockholms stad och deras kommunala bolag Stockholm Visitors Board.

Stockholm är en av världens mest öppna och mest hbtq-vänliga städer och har ett gott rykte. Potentialen att öka antalet besökare och därmed intäkterna är mycket stort i hbtq-segmentet. Vår uppmaning är tydlig, gör om, gör rätt!

Stockholm borde istället för att avveckla satsningen på hbtq-turister tvärtom vara ännu tydligare i marknadsföringen mot den här gruppen.

Stockholm är ett mycket bra resmål för hbtq-turister och staden borde underlätta för ett bra hbtq-liv och en bra hbtq-scen hela året med norra Europas största Pride-festival Stockholm Pride som tydlig höjdpunkt.


Öppna Moderater: och

Läs QX artikel om att Stockholm Gay & Lesbian Network läggs ner