Den 25 juli till 2 augusti kommer World OutGames arrangeras i Köpenhamn. Den 1 maj gick fristen ut för att anmäla sig som besökare och deltagare i konferenser. Strax under 5000 har anmälts sig meddelas från arrangörerna.
– Jag är otroligt glad för att det i dessa turbulenta finanstider lockats att få så många från hela världen att komma till Köpenamn i sommar, säger OutGames-chefen Uffe Elbæk i ett pressmeddelande,
– Det är bra för själva evenemanget men även för Köpenhamn då många tusentals deltagare kommer ge ett stort ekonomiskt lyft för stans restauranger, hotell och butiker.
Förutom OutGames satsar i år Copenhagen Pride extra på sin festival. Vid Fredriksholms kanal byggs en Pride square upp och det blir en extra lång paradväg på lördagen den 1 augusti.
Samma dag, 18.00 anländer Atlantis baltiska kryssningsbåt till Köpenhamn. Direkt från båten kan passagerarna kasta sig ut i Pridefesten på Rådhuspladsen.
OutGames har till idag kunnat räkna in deltagare från 84 länder, förutom Europa och Nordamerika bland annat från Pakistan, Förenade arabemiraten och Indien.
– Vi har arbetat målinriktat på att göra det möjligt för deltagare från exempelvis Afrika och Asien och inte minst Mellanöstern att komma till Köpenhamn och OutGames, säger Uffe Elbæk och berättar om Outreach-programmet som hjälper mindre bemedlade till att kunna delta.
Tävlingar kommer at ske i ett 30-tal grenar och man kan fortfarande anmäla sig till dessa i mån av plats. Dessutom hålls en stor människorättskonferens och ett brett kulturprogram.
Pride kommer förutom parad och Pride Square även att innehålla en rad fester och SLM Köpenhamn har ett eget program för läderbögar.
QX kommer att finnas på plats hela OutGames.