17 april kommer visselpipan vina när NHLs första ”Pridematch” går av stapeln mellan Buffalo Sabres och Pittsburgh Penguins, detta skriver sajten Hockeysverige. Det är inte första gången som NHL har temakvällar, men det är första gången någonsin man har Pride som tema.

”Målet med Pridematchen mellan Sabres och Penguins är att föra samman de båda städerna för att hylla HBTQ-rörelsen genom att dela historier av inkludering, hopp och kamratskap”, skriver NHL i ett pressmeddelande.

Lagen kommer spela med regnbågsfärgad tejp, spela med färgglada puckar och bära Pride-speltröjor, men bara under uppvärmningen verkar det som.

”Pinkwashing!”, tänker ni nu. Inte från Buffalo Sabres håll i alla fall som under matchen kommer samla in pengar till olika lokala organisationer som stöttar hbtq-rörelsen.

– Tillsammans med Penguins hoppas vi att detta arrangemanget ska representera den inkludering som vi vet finns inom vår förening och i vårt samhälle. Detta kommer bli en speciell dag och vi ser fram emot att ha fans i arenan för att fira med oss. Hockey är en sport för alla och vi uppmanar våra fans att också stödja HBTQ-rörelsen, säger Buffalo Sabre vicepresident Rich Jureller.