Måndag 28/7 kommer en öppen träning att hållas på Stadshagens IP:s konstgräs. Mellan 20.00 och 22.00 kommer laget att träna och samtidigt är alla som vill vara med att prova på att spela välkomna. Antingen för att du är intresserad av att börja spela med laget eller helt enkelt bara vill komma och se hur det är.

Onsdag 30/7 spelar Stockholm Snipers IF en fotbollsmatch mot Råsunda FC på Zinkensdamms IP 18.00-20.00. Mötet blir det tredje lagen emellan. Tidigare i år vann Råsunda med 5-1 i en träningsmatch inför årets serie och föregående vår vann Råsunda med 5-2, revansch nu? Råsunda FC spelar precis som Stockholm Snipers i division 7, fast i en annan serie och lagen har ännu inte mötts i en tävlingsmatch. Motståndarna är ett supporterlag till AIK, och det är speciellt kul att möta just Råsunda FC under Pride, då mycket fördomar säkert finns från båda håll. Matchen lagen emellan visar dock att det finns mycket mer öppenhet än vad man kanske kan tro. Valfritt inträde kommer att tillämpas på matchen, dvs man betalar själv vad man vill och detta är ett stöd till Stockholm Snipers fotbollslags verksamhet. Man får alltså gå på matchen fritt om man vill.

Pan Fodbold

Fredag 1/8 är det dags för ännu en match på Zinkensdamms IP 18.00-20.00 och motståndet denna gång är Pan Fodbold från Köpenhamn. Det blir alltså en landskamp mot de danska gästerna vars lag bildades är 2000 och har några fler år på nacken än vad Stockholm Snipers har, som bildades år 2006. Precis som Snipers är de ett HBT-lag och spelar i en lokal straight liga i Köpenhamn. Lagen har mötts vid två tillfällen, båda gångerna i Pan Cup som Pan Fodbold arrangerar. Första gången var 2006 då Snipers som helt färskt lag spelade 1-1 mot Pans andralag. Det året kom Snipers på plats 5 av 6 lag. I maj i år möttes Snipers och Pans förstalag och slutresultatet blev 0-0. Turneringen vanns i år av Stockholm Snipers IF. Precis som i matchen mot Råsunda FC är det valfritt inträde som gäller.

Lördag 2/8 skall fotbollslaget tillsammans med resten av Stockholm Snipers idrottssektioner delta i paraden med en lastbil och efterföljande gående. Tillsammans med gästande lag och övriga idrottslag bildas en idrottssektion i paradtåget.

Måndag 4/8 startar lagets ordinarie träningar som kommer att gå de flesta måndagar på Ärvinge IP i Kista, 20.00-22.00,

Söndag 10/8, 9.00 på Essinge IP startar seriespelet igång igen i division 7 D och då match mot Handelskamraternas IS, serieledarna som är i final i Stockholm Cup och klara för Svenska Cupen kommande säsong.

Årets stora mål för Stockholm Snipers IF är Gayfotbolls-VM som går av stapeln 24-31/8 i London, eller IGLFA World Cup som den heter. Turneringen organiseras av IGLFA vilket är en förkortning av International Gay and Lesbian Football Association. Den första turneringen hölls 1997 i Washington och har spelats varje år sedan dess. I år blir det första gången ett svenskt lag deltar. Turneringen är indelad i tre delar, herrarnas division 1 som består av 13 lag, där Stockholm Snipers deltar, herrarnas division 2 som består av 24 lag och en division för damerna där 10 lag deltar. Herrarna tävlar i 11-mannalag och damerna i 7-mannalag. Motståndare till Snipers i division 1 blir 5 lag från England, 3 lag från USA och ett lag vardera från Argentina, Kanada, Island och Japan. St Styrmir från Reykjavik är ett lag som Snipers mött tre gånger tidigare i Pan Cup i Köpenhamn. 2006 slutade matchen 1-1 och vanns av Snipers på straffar i match om 5:e plats. I vårens turnering vann Stockholm Snipers med 4-1 i gruppspelet och i turneringens final slutade matchen 1-1 och vanns återigen av Snipers på straffar. Övriga lag blir en ny bekantskap för Stockholm Snipers, men en förhoppning om ett bra resultat finns. Gruppspel och slutspelet kommer att spelas i Regents Park i centrala London och finalerna kommer att spelas på laget Leyton Orients hemmaplan Matchroom Stadium i östra London. Turneringens hemsida är: GayVM i fotboll

Vill du börja spela med Stockholm Snipers Fotbollslag, har du funderingar och frågor eller vill du vara med och stötta eller sponsra laget, allmänt eller inför VM-turneringen senare i sommar är det bara att höra av sig till undertecknad. All hjälp är välkommen.


Stockholm Snipers