Med start torsdag kväll och under fredag till söndag bjuds ett brett utbud av performance, utställningar och installationer med rötter i en rad olika länder. Festivalen har förutom kulturförvaltningen i Stockholm även flera ambassaders kulturinstitut bakom sig.
QX fick hjälp av Adam Potrykus som arbetar med festivalen för att tipsa om några mer queera inslag under helgen som kommer.

Allan Taylor
The King of Beauty
”Jag är precis som Dorian Grays porträtt, den perfekta bilden av skönhet som sakta börjar klinga av.”
Hjärtligt välkomna till kungens bostad för att bevittna en bankett av make-up. I ett försök att fylla den inre tomheten börjar kungen konsumera läppstift för att fejka en inre skönhet. Ju mer han hänger sig, desto mer börjar hans coola fasad att glida och han avslöjar sakta sanningen om sitt ångestfyllda och ensamma liv.

Kungen tar med dig på en sårbar och övertygande resa från att sjunga blues till att bli Miss America. En resa som innehåller mörker, olycksbådande humor med gripande kommentarer som påminner oss om att skönheten ligger i det vi ger till världen och inte i vad vi tar.

Torsdag: 21:45 / Fredag: 12:00 (50 min)

Benn Bennett & Chas Forrest
All Aboard

Benn Bennett och Chas Forrest formar en keyboard- och trumduo från Melbourne, Australien. Som deltagare i Stoff 2010 framför de ”All Aboard”, en 60 minuters performance som kombinerar komedi med elektronisk folkmusik och rock ‘n’ roll. Sedan 2008 har Bennett och Forrest framfört sina verk på en rad internationella festivaler så som Melbourne International Comedy Festival och Edinburgh Fringe.

All Aboard är deras Skandinaviska debut. “Bennett and Forrest serverar medryckande cocktails med en blanding av synth och trummor – ena minuten kanaliseras andan av Grace Jones, och i nästa Tiger Lilies på valium.” –THE AGE

Torsdag: 20:40 / Söndag: 17:00 (60 min)

Chroma
EMC2
Den engelske regissören, scenografen och konstnären Derek Jarman komponerar sin färgstudie efter ett multisensoriskt protokoll. Han arrangerar alkemiska spår med inslag från konsthistorien, en gåva till Leonardo och ännu en till populärkonsten, mixat med ett plågat självporträtt.

Chroma framför den sista uppriktiga föreställningen om en man förblindad av aids (Jarman avled i aids 1994). Strax efter att han fått beskedet om att han ådragit sig viruset beslutade Derek att ta ansvar för att vara en frisk bärare av LIVET.

Lördag: 19:00 & 21:20 (115 min)

Stockholmfringe.com