Målgruppen är 30 år och uppåt men alla som gillar björnidealet är välkomna. Joakim Hermelin är med och arrangerar det hela.

– Det finns för få fester eller klubbar för oss som är lite äldre än den medelsnittliga gayklubbaren här i Stockholm. Vi saknar en klubb för män som med betoning på män som gillar män och som inte riktigt känner sig hemma på de andra mer ungdomligare helgklubbarna i Stockholm. Chubbies, björnar, chasers, muskelkillar, killar, grabbar, män, äldre än 35 som ibland vill festa loss ordentligt i rök och laser till den bästa musiken. Alla killar är förstås välkomna som känner sig lockade av vår inriktning.

Vad kommer att hända under kvällen?
– Vi kommer att ha ett surprise moment under kvällen som förstås är hemligt, vi kommer också att fira att Grace Jones gjort comeback på ett speciellt sätt. Vi laddar också på med extra ljus, ljud, effekter och erotica, mer än vad det brukar vara på Bysis, det ska kännas att du är på en klubb. Men framförallt kommer det att bli dans, dans, dans, lite naket, galet och kul. En fest vi sent kommer att glömma precis som den galna festen på Kingstown i somras under Pride då Dj J.Feddi och jag spelade skivor där på Björnfesten. Det var den roligaste klubbkvällen jag har varit på någonsin här i Stockholm. Den kvällen är också den stora inspirationen till Club Cox, då vi efteråt kände att så här kul borde vi kunna ha fler gånger om året, inte bara under Pride!

Dina förhoppningar på premiären?
– Förhoppningarna är att vi har rätt om att det finns ett behov för en sådan här klubb och att folk verkligen kommer för att ha en höjdarkväll, för det kommer vi se till att det blir. Vi kommer till en början att köra varannan månad, nästa gång blir den 30 januari.


Club Cox i QX GayMap