Det var såklart jättetrist för Anna Bergendahl som gjorde ett kanonjobb med sin mediokra låt. Men jag antar att tusentals ljusstavar uppenbarligen inte kan rädda nåt som inte borde fått ljuda över en Eurovisionscen från början. This is My Life är en trist låt som lyfts av en bra sångerska och ett snyggt nummer, thats it. För mig är det fortfarande en gåta att så många människor gick bananas i vintras och röstade fram den som en vinnare. Men även om jag inte fattade låten tänkte jag att det fanns massor av människor i Europa som såg samma sak som This is My Life-fansen gjorde under finalen i mars. Men uppenbarligen inte, så nu står vi här. Jaha.

Men nu gör vi som vi lärt oss de senaste åren i Eurovisionsammanhang: Vi reser oss, borstar av oss och ser framåt. Man kan inte alltid vara landet som alltid går vidare. Fråga alla andra länder som fått stå över de senaste åren, Sverige är ju ensamt om att år efter år i alla fall ta sig till finalen. Och i år gick det inte.
Däremot är det hög tid att se över hur låtarna väljs ut i första skedet. Nu måste här ske en uppryckning! Rensa bort alla som någonsin suttit i juryn och ta in nytt folk för Guds skull. Med tanke på de skitlåtarna som juryn i år försåg oss med är det hög tid att rensa upp.
Jag tycker absolut inte att Christer Björkman ska avgå eller få mindre makt. Snarare borde han och folket bakom festivalen tillsammans med skivbolagen plocka fram en större klick bra låtar som är värda att satsas på. Typ fler jokrar, eller nåt i den stilen.
Sen kan en liten jury med spridning i åldrar, kön och musikaliska preferenser plocka ut en del av de andra låtarna.
Nåja, det får bli SVT:s huvudbry.

Israel

I övrigt gick det väl rätt bra med mina tips. Den stora skrällen, förutom den för oss svenskar, var att den kroatiska rysarballaden med Femminem inte gick vidare, Den har varit segertippad av många här i Oslo, och var i förhandssnacket given bland de tio finalisterna. Konstigt att den valdes bort.
Att den israeliska snyggingen, Azerbajdzjans svenskskrivna Drip Drop och den turkiska rocklåten gick vidare var väntat. Och att den danska radiohiten, Rumäniens pianoduett, Cyperns lägereldsvisa och Armeniens snygga etnopop om aprikoskärnor alla är vidare känns också helt okej.

Armenien

Men att skitlåten från Ukraina tog sig vidare är ju obegripligt. Hur i h-e kunde den gå vidare? Jag utsåg den till det sämsta i år när jag satt i arenan ikväll.

Azerbajdzjan

Och Irlands mossiga tantballad? Eeh? Och Georgiens sömnpiller? Snark.
Äsch, som sagt. Nu är det bara att gå vidare.