Nevada är den enda delstaten i USA där prostitution är lagligt förekommande sedan mitten av 1800-talet, förutsatt att den äger rum inomhus på kontrollerade och

Dagens Fråga

Vilken är den bästa musikalen enligt dig?

  • 34%
  • 16%
  • 11%
  • 3%
  • 30%
  • 7%
godkända bordeller. Undantaget är Las Vegas, där prostitution är förbjuden trots att staden ligger i Nevada.

En bit utanför Las Vegas, mitt ute på landsbygen, har det nu öppnats en bordell som anställer manliga prostituerade. Bordellen heter The Shady Lady Ranch och som namnet antyder vänder den sig först och främst till kvinnor – säga vad man vill om sexarbete men att det nu även startas business för kvinnliga köpare kan man se som en jämlikhetsfråga och en väg i rätt riktning att inte följa stereotypa mönster för vad som är manligt och kvinnligt. På bordellen tror man att det kommer fungera precis lika bra att vända sig till sexköpande kvinnor som till sexköpande män.


´Markus´ är Amerikas första legala gigolo
The Shady Lady Ranch söker nu män till jobben. De ska vara mellan 21 och 40 år samt ha ”en bra attityd och vara serviceorienterade”. Den första mannen som har blivit anställd kallar sig ”Markus”. Han är en 25-årig muskulös man som hoppade av college för en kort karriär som porrskådis i Los Angeles, vilken han nu avslutat för att börja arbeta på bordellen. Efter en seg första vecka meddelar man nu att hans helg är fulltecknad.

´Markus´ är Amerikas första legala gigolo
Markus har blivit kritiserad av sina kvinnliga kollegor för att han inte vill ta emot män. De kritiska rösterna säger att det är sexistiskt och diskriminerande att välja kunder efter kön och det finns också de som har anklagat honom för att vara homofob.

Bordellerna får inte diskriminera homosexuella enligt lag men kan inte heller tvinga de anställda att ta emot kunder av ett visst kön. Ägaren meddelar att det är upp till Markus om han vill ta emot män eller inte och om någon av de andra män som kommer att anställas vill ta emot män så kommer bordellen inte säga något om det.

Priserna ligger på 200 dollar för 40 minuter och 300 dollar per timme.

Här finns en intervju med bordellägaren i samband med öppnandet:
Manlig prostitution i Nevada