Det är i en intervju med Svenska Tennismagasinet som stjärnan tar ett kolugnt steg ut ur garderoben genom att slänga in ett kvinnligt pronomen.
– Jag har min bas och lägenhet i Helsingborg där jag bor själv, och jag har också en relativt ny relation som vi får se hur den utvecklas nu när säsongen återigen drar igång med full kraft. Hon kanske kan vara med ibland på mina tävlingsresor.

Larsson som idag är rankad topp 50 i världen har gjort sig känd för sin mycket fokuserade träning. Kärleken till sporten började när hon bara var fem år i Boden.
– Min två år äldre bror började med en tenniskurs och så fick jag hoppa med ibland. Vi spontanspelade mycket tillsammans på framförallt sommaren, men även inomhus i skolans gymnastikhall, säger Larsson till Tennismagasinet.

Som tioåring kvalificerade hon sig till Kalle Anka Cups riksfinal i Båstad. Kort därefter bestämde sig familjen Larsson att flytta 100 mil ner till Varberg för att vara närmare tennismeckat Båstad.
– Jag ville inte lämna mina kompisar och vara tvungen att börja i en ny skola långt från min trygghet i Boden. Men nu har jag förstått att det var ett måste för min tennisutveckling.

I Båstad gick hon på tennisgymnasiet, vägen fram till toppen har varit lång och tidvis svajig. Hennes hittills största ögonblick i karriären var när hon besegrade tyskan Mona Barthel och tog hem Swedish Open-titeln 2015. Därmed blev hon den första svenskan att vinna turneringen sedan 1986.

Ett härligt sportigt tillskott till hbtq-communityt, välkommen Johanna!