Majoriteten av sydkoreanerna är kristna och landet leds av en konservativ regering. Enligt en undersökningen från 2013 ansåg 59 procent av befolkningen att homosexualitet borde förbjudas.

Även om homosexualitet är lagligt återstår en hel del att ansöka. Landet har inte några lagar som ämnar att skydda hbtq-personer från diskriminering på varken arbetsplatser, bostadsmarknaden eller i samhället.

Det är inte heller lagligt att vara öppet homosexuell i Sydkoreas armé. Senast i somras kom rapporter om en häxjakt på gaysoldater. Misstänkt homosexuella utsattas för långa förhör och deras mobiltelefoner konfiskerades för att eftersöka fler hbtq-personer.

Det finns ingen lag som säger att homosexuella inte får adoptera. Däremot så råder en allmän lag i landet som gör att endast gifta par får den chansen, och dessvärre är samkönade äktenskap är inte juridiskt erkänt.

I Sydkorea är det tillåtet att ändra sitt juridiska kön, men endast efter könskorrigerande behandlingar.

Ålder för sexuell myndighet är densamma för heterosexuella och homosexuella. Och på ett område är faktiskt årets OS-nation snäppet hbtq-vassare än Sverige. Här finns det nämligen inte några begränsningar för homosexuella män som vill donera blod.