Manuel Neuer utreddes efter att han haft en kaptensbindel i regnbågsfärger, men utredningen lades sedan ner då man ansåg att färgerna stod för en ”god sak” snarare än något politiskt. Men nu har regnbågsfärger blivit en konflikt igen och nu står en arena i centrum.

Imorgon onsdag spelar Tyskland mot Ungern och arrangörerna för Allianz Arena ville lysa upp arenan i München med regnbågsfärger. De vill visa sitt stöd för hbtq och markera mot Ungern som nyligen införde en anti-hbtq lag och som under de senaste åren begränsat hbtq-rättigheter i landet allt mer.

Men nu säger Uefa ifrån. De förbjuder planerna på att lysa upp arenan i regnbågsfärger. I ett uttalande från skriver de såhär:
”Uefa är en politisk och religiöst neutral organisation”.

Gary Lineker, en engelsk före detta fotbollsspelare rasar över beslutet:
”Äh, gör det ändå. Dra åt helvete”, skriver han på Twitter.

Ungern är nöjda

Ungerska utrikesministern Peter Szijjarto tycker att beslutet är bra och det hela bara är en provokation som grundar sig i politik.

”Tack Gud för att det inom europeisk toppfotboll fortfarande finns ett sunt förnuft, och att man inte spelar med i denna politiska provokation. Uefa tog rätt beslut”, säger han enligt The Telegraph.