The Community kallar sig ett litet gäng som träffades på en efterfest och pratade om hur hbtq-världen skulle kunna bli mer sammansvetsad. Varför inte ta den möjligheten vi har nu med lättade restriktioner och en fin sommar och försöka ena regnbågsfamiljen, se till att alla skulle få känna sig välkomna och som en del av ett community?

Sagt och gjort, första eventet gick av stapeln i lördags då björnar, flator, drag queens, kings, ickebinära och allierade intog Lilla Blecktornsparken för att spela brännboll och ha picknick.

Uppslutningen var bra och lagandan stark när brännbollen kom igång. Domaren, drag kingen Terry, dömde mer eller mindre rättvist, men fick möta lite kärleksfullt mothugg från vinnarskallar. Vädret var perfekt och hejaropen ekade över Södermalm när drag queen Reine Tapper gjorde ett frivarv. Efter avslutad match delades den enorma pokalen ut till det vinnande laget och efter en stund började det dugga.

Delar av gänget trotsade vädergudarna och satt kvar och åt picknick under ett träd eller under sina paraplyer. För när man väl fick hamna i ett så mysigt och inkluderande sammanhang är det svårt att slita sig. Känslan av tillhörighet och gemenskap har vi alla saknat. Det hann även dansas regndanser och arrangeras foton innan en tapper skara gav sig ut i vimlet.

Gänget fick mersmak och har redan börjat spåna lite på vad nästa gruppaktivitet kan tänkas bli, kanske biljard eller boule.